hur man kan förbättra mpg på lastbilar

hur man kan förbättra mpg på lastbilar

Lastbilar har svårt att få bra bränsle körsträcka främst eftersom de är lastbilar. De ursprungligen skapades för att uppfylla behoven hos arbetarklassen i samhället. Nu har de förvandlats till ytterligare ett transportsätt. Men problemet kvarstår-hur man får en tung, motorstarka fordon konstruerat för att skjuta, dra, bogsering och tote att påta sig de bränsle-happy rulle av en kompakt bil
1.
Håll däck ventilerades upp till tillverkarens specifikationer. Kontrollera att du har rätt däck och storlek för just din applikation. Håll dem roteras. Rotation är de mest förbisedda aspekten av fordonsunderhåll.
2.
Använd alltid ett bra betyg av olja och bensin. Ändra ditt bränsle, olja och filter när du instrueras att genom din instruktionsbok. I högt körsträcka och extrema värme, kan en olja-kvalitet uppgradering vara nödvändig.
3.
Drive hastighetsgränsen. Detta kan vara den tuffaste råd att följa, men det är förmodligen den viktigaste. Många kommer att förbise den sekundära motorväg med de 55 km /h gräns i stället för en 70 km /h motorvägen som leder till samma destination. För varje 10 mph över 55 hastighetsgränsen är bränsleeffektivitet minskat med så mycket som 10 procent. Gå tidigt, ta den natursköna vägen och anländer med mer bränsle besparingar.
4.
Minska luftmotståndet. Överväga att installera ett sängöverkast eller en maska baklucka. Minskad dra i sängen området kan du spara pengar på lång sikt. Sänkning av baklucka en gång var tänkt att eliminera dra. Även om det är helt logisk, har det visat sig vara mindre effektivt än att hålla bakluckan upp.
5.
Håll bädd av lastbilen så tom som möjligt. Ju mer vikt du bär, desto mer kostar dig i bränsleekonomi.


Relaterade artiklar


säkraste bilar som någonsin gjorts i USA
hur man genomför en studie trafikolycka
grundläggande bilbarnstol säkerhet
hur man tränar skyddande körning
hur man parkera en bil
orsakerna till dålig gas körsträcka
hur man lär sig att köra ett fordon
hur man kan undvika bilolyckor genom att köra ordentligt
skäl till att inte köra & prata i mobiltelefon
hur man kan förbättra auto gas mpg