hur man analyserar däckslitage

hur man analyserar däckslitage

Analysera mönsterdjup är det säkraste sättet att läsa skick dina däck och identifiera eventuella problem med fjädringen på din bil. Däck förlora och vinna lufttryck beroende på villkoren i dag, så det är tufft att berätta en överblick om dina däck behöver korrigeras. Men slitbanan kommer att berätta om däcket är konsekvent över-eller underinflated. Felaktigt pumpade däck gör det svårare för bilen att vända hörn och stanna på vägen, så det är viktigt att däcktrycket är förenligt med tillverkarens anvisningar.

Du behöver:
Penny
. Kvartalet.


1.
Stick ett amerikanskt mynt i däckets slitbana för att bestämma dess tjocklek. De flesta medlemsstaterna anser ett däck slitna skallig när det bara har 2 /32 en tum av slitbanan kvar. Ett enkelt test är att lägga ett öre på däckets spår. Om Lincolns huvud är täckt, dina däck uppfyller minimikraven. Vänd på myntet över. Om toppen av Lincoln Memorial omfattas av slitbanan, har dina däck 6 /32 av tum mönsterdjup kvar. Om du inte har ett öre händig, sticka en kvartal framåt i däckets slitbana. Om Washington huvud täcks delvis då du har 4 /32 tums av däckets slitbana.

Space dina tester under minst 15 inches av däckets omkrets för att se om det slitage är ojämn.
2.
Kontrollera överfyllning av dina däck. Däcket kommer att ha en sliten eller kala strimma löper längs mitten av däcket om det är överdrivet stort. Detta orsakas ofta av pumpning av däck med en tolk.
3.
Leta efter stort slitage på ytterkanterna på däcket. Detta indikerar att däcket är underinflated, såvida du inte använt en lufttrycksmätare och vet att däcket är ordentligt uppblåst. Det andra boven är en böjd styrning komponent, då behöver du dina däck uträtat.
4.
Leta efter fransig dips bredvid ena kanten av slitbanan. Detta är ett säkert tecken på en böjd eller bruten fjädring och en enkel omställning kommer inte att rätta till problemet.
5.
Kontrollera om dina däck visa mer slitage på ena sidan än den andra. Detta händer när bilen lutar för mycket i en riktning, ofta från obalans orsakas av hängande fjädrar eller försämrats leder bollen. Kulleder är kopplingen mellan ratten och däck, de tillåter däcken skall vridas i önskad riktning.
6.
Kontrollera dina däck för rundade trampa på ena sidan och en vass kant på den andra. Detta tillstånd, som kallas ludd, ibland orsakas av dåligt däck. Behäng händer också när skyddande beläggningar av den främre hjulupphängningen, kallad bussningar är slitna.

Tips och varningar


 • Överväg att ersätta dina däck när slitbanan är sliten ner till 4 /32 av en tum. Om dina däck är nere till ett minimum, 2 /32 av en tum, riskerar du vattenplaning vid regn, och körning i snö kommer att vara nästan omöjligt.


 • Relaterade artiklar


  hur man håller dem tailgaters av din bakre
  hur man gör nycklar ersättningsbil
  kan man köra om du är blind på ena ögat?
  hur man kör med ABS-bromsar
  hur man får vänt bort under körning
  hur man boka tid för att förnya ett California State körkort
  bilkörning grunderna
  hur man får mer miles per gallon
  hur man återställer en Mazda srs ljus
  vad är syftet med värmesköld på en bil?