Vilka är hälsoriskerna med en Toyota Prius batteri?

Vilka är hälsoriskerna med en Toyota Prius batteri?

Hybridbilar som Toyota Prius har en rad betydande fördelar jämfört med gasdrivna fordon, men deras batterier gör dem något säkrare. Detta gäller särskilt eftersom de ledningsansvariga olyckor med en Toyota Prius eller någon annan hybrid får inte vara utbildad (eller utrustade) för att hantera de särskilda farorna de utgör.

Elektrisk ström

Prius "nickel-metall hybrid ( NiMH) är en väl utformad enhet, men utgör en allvarlig fara för mekanik och första-responders om det inte är frånkopplad. Alla Priuses har ett batteri-frånskiljare som ligger i bilens baklucka, och kan nås genom att ta bort den vänstra främre hörnet liner.

Detta tar bort marken från batteriet gör bilens elsystem död och batteriet inert om inte kontakterna överbryggas. Högspänningskablar och komponenter kan kännas igen på sina lysande orange färg.

Överladdning

Även om det är teoretiskt möjligt att orsaka en brand genom att överbelasta den Prius "batteriet, är det ytterst osannolikt. Bilens elektroniska styrenhet är programmerad för att undvika just ett sådant villkor genom tappa oönskade makt och använder den för att köra förbränningsmotorn. Ändå kommer fel i detta system orsakar snabbt en överhettad villkor, vilket resulterar i en överträdelse av batteriets boende och potentiella brand.

Fire

kraschar, överhettning och kortslutning kan orsaka brand batteri. Av de gifter som produceras av en brinnande Prius batteri (inklusive oxider av kobolt, cerium, neodym och praseodym), den farligaste av dem är förmodligen nickeloxid och kaliumoxid, som utgör en omedelbar fara luftvägarna till någon närvarande. Nickel och kobolt gaser är allvarliga cancerframkallande, så andas in dem drastiskt ökar risken för cancer.

Dessutom NiMH-batterier är nästan omöjligt att släcka med vatten och försöka att göra det kan skapa explosiv vätgas. Vatten kyler de omgivande områdena och förhindra spridning av infernot, men batterierna i sig måste vara kvävas med aska eller skum.

Acid Burns

NiMH batterier som används i Prius innehåller svavelsyra som kan orsaka frätskador att någon eller något det kommer i kontakt med. Fråga någon erfaren mekaniker, och du kommer att firas med berättelser av syra brännskador som orsakats av en läckande batteri.

Den goda nyheten här är att Prius använder en mängd små batterier, som alla är omgivna av en tjock, termiskt och kemiskt resistenta bostäder. Detta innebär att utsläpp av svavelsyra kommer att begränsas till de celler som är svårt drabbade.


Relaterade artiklar


hur du får din bil redo för en roadtrip
skador som orsakas av bilbälten
hur man kör på is och snö säkert: körning tips för nybörjare
diy körjournaler
EPA gas spara tips
olika typer av bilolyckor
Kan jag hyra en bil med en New York villkorad licens?
hur man förbereder du bilen för nödsituationer
om vinterdäck
hur man köper en personlig registreringsskylt