risker för mobiltelefon-användning under körning

risker för mobiltelefon-användning under körning

Du behöver:
Golvmatta

mobiltelefon-användning har blivit vanligare under de senaste åren. . Du ser ofta människor använder sina mobiltelefoner medan de kör, inte bara pratar utan textning också. Göra något som drar din koncentration borta från bilkörning, inklusive med hjälp av en mobiltelefon, har negativa och möjligen dödliga konsekvenser.

Flera trafikolyckor

Enligt Edmunds. com, köra medan du kör en mobiltelefon minskar din förmåga att fungerar effektivt ditt fordon. Om du ständigt röra ögonen från vägen till telefonen, oavsett när man ringer eller sms och en går bil framför dig, riskerar du bak-ending eller sida att dra den andra bilen. Om bilen var att göra en rättslig filbyte, kan du vara på fel för varje olycka som inträffar. Du riskerar också att träffa en bil som kör på motsatt körfält mot dig, genom hamnar i köer om du inte är 100% fokus på vägen och din körning.

Dessa typer av olyckor har potential att vara dödligt. Om du någonsin behöver använda en mobiltelefon, dra över till en säker plats och ringa upp personen du behöver prata med när fordonet står stilla.

Slå Fotgängare

bostadsområden och områden centrum av städer har inte bara fordonstrafik, men gångtrafik också. Människor passerar vägarna på olika områden, och ibland kanske inte märker trafik som kommer ner på gatan. Enligt Rutgers University, det finns en ökande mängd fotgängare dödsfall förare pratar i sin mobiltelefon. Som fotgängare är det alltid en god idé att titta åt båda hållen två gånger innan man går över gatan. Som förare, inte använder din mobiltelefon i områden med hög gångtrafik.

Dras över av polisen

I vissa stater, är användningen av en mobiltelefon i ett fordon olagligt. Lagar varierar från land till land, så kolla med din statens lagstiftaren att se vad lagarna. Till exempel i Illinois är det olagligt att använda en mobiltelefon i en skola zon. Enligt GHSA, finns det bara sex stater att förbjuda användningen av mobiltelefoner under bilkörning. Om du är i en av de stater där mobiltelefon-användning är olaglig, skulle du kunna dras över och ges en fin för att använda din mobiltelefon även om du inte gör något annat olagligt.

Det är alltid en bra idé att vara förtrogen med de lagar mobilen i olika stater, om du någonsin har att resa ofta från stat till stat.


Relaterade artiklar


hur man bogsera en bakre köra bil med automatisk växellåda
Inaktivera om-star bil spårning
bränsle sparare tips
hur du enkelt underhålla dina däck
användning av dimljus
simulering övningskörning vs real road körning
hur man kör i snö korrekt
Hur sänder jag ett fordon från Nya Zeeland till Storbritannien?
Hur påverkar fart färdas i bil mpg?
hur man blir en bättre förare på motorvägar