internationellt körkort krav

internationellt körkort krav

Enligt internationellt körkort Service, "den internationella Driver Dokument eller internationellt körkort som utfärdats av IDL Service är en officiell översättning av en nationell eller inhemsk körkort, vilket gör bilist att köra i olika områden utan att uppleva svårigheter med olika språkbarriärer. " Detta dokument är inte en licens i sig, men det bara gör ditt hem körkort lättlästa och gäller i alla länder.

stat Licens

För att erhålla ett internationellt körkort, måste du redan vara innehavare av ett giltigt körkort i ditt hemland. Särskilt om din vanliga tillstånd körkort har återkallats, kommer du inte att kunna få ett internationellt.

Ålder

Du måste vara en vuxen. Även om du är 16 år gammal och har ett giltigt tillstånd körkort, kan du inte godkännas för en internationell. Du behöver inte vara 21, men ni måste vara minst 18 år vid tiden för din ansökan.

Foto

Du måste ge ett tydligt, pass-stil foto med din ansökan. Detta foto måste vara i färg och har en tom bakgrund. Bilden bör omfatta hela huvudet, med en liten tomt utrymme ovanför huvudet. Du bör titta rakt på in i kameran och inte le.

Kopia av nuvarande licens

Du måste ha en tydlig kopia av din nuvarande giltig status körkort, och du måste inkludera fotokopia med din ansökan . Denna fotokopia skall vara tillräckligt tydlig så att alla bilder och bokstäver finns att läsa.

Avgifter

För att få en internationellt körkort, måste du betala avgifter för behandling och hantering. Från 2010 är avgiften $ 35 för ett år licens, $ 45 för tre år, $ 55 för fem och $ 75 för en 10-års-licens. Försäkring för en längre licens $ 9,99. Frakt-och administrationskostnader service varierar från $ 8 för standard frakt inom USA, till $ 59 för expresstjänster i hela världen.

Ansökningsblankett

För att få ett internationellt körkort måste du ha en färdig och lagligt undertecknat ansökningsblanketten. Denna form kräver att du har en adress, telefonnummer och allt annat som krävs för att ha ett giltigt körkort i ditt hemland.


Relaterade artiklar


autobahn säkerhet
vad är en suv?
lektioner om att köra en standard
hur man lär sig att köra bil i förarens utbildning
fördelarna med att ta trafik skola
hur man kan undvika bilolyckor genom att köra ordentligt
hur man skapar en bilsats olycka beredskap
hur man driver i en förort
hur man kör ett fordon växelspak
Hur får man en Nevada körkort (för tonåringar och nya förare)