hur man sätter kabeln kedjor på bilar

hur man sätter kabeln kedjor på bilar

Kabel slirskydd hjälper föraren behålla kontrollen över fordonet under snöiga och isiga förhållanden. Deras användning krävs ofta att köra i branta bergspass vid dåligt väder, och det används ofta i låglandet följande perioder av tung snö eller is. Installera kabel kedjor för första gången kan vara svårt, och processen är ofta obehaglig på grund av de väderförhållanden. Ändå säkerhet förmåner som erbjuds av kedjor kabel däck är betydande och göra processen väl värt att lära sig.

Du behöver:
En bil
. Lite tid.


1.
Stäng av motorn och ställa in parkeringsbromsen.
2.
Använd lämplig klädsel . Installera slirskydd är vanligtvis en våt, smutsig jobb. Använd kraftiga, vattentäta skor och byxor, tillsammans med en varm och vattentät päls. Använd handskar tillräckligt tjock för att hålla händerna varma, men tunna nog för att tillåta lätt att greppa för hela kedjan.
3.
Hitta din drivhjulen. Kabel slirskydd skall monteras på hjulen som överför kraften från bilen till marken för att fungera. De flesta icke-högpresterande bilar har sina drivhjulen i fronten, medan de flesta lastbilar deras har drivhjulen i baksätet. Kontrollera bilens ägare manual om du är osäker.
4.
Rulla ut kablarna på en plan yta. Kontrollera kablar och se till att alla komponenter är anslutna och rost-fri.
5.
Ordna kablarna löst. Dra kablarna över toppen av däcket, centrerat dem över däckets slitbana. Se den upphöjda ändarna av tvärbalk krokarna ansikte mot dig, bort från däckets slitbana. (Krokar inför en däckets slitbana eller däcksida kan orsaka punkteringar. ) Stoppa det understa tvärbalken under främre sidan av däcket, sedan startar bilen och flytta den framåt ungefär en fot, dra kedjan under däcket. Stäng av motorn och åter dra åt parkeringsbromsen när du är klar.
6.
Fäst kabeln på insidan av däcket. Dra i ändarna på den sida kablarna uppåt för att träffa nyckelhålet spärren. Trä kabeln rattarna genom nyckelhålet spärren och se till att regelbundet dra åt sidan kabeln för att sträcka. Överflödig kabel bör fästas vid klipp av sidan kabeln.
7.
Fäst kabeln på utsidan av däcket. Återigen drar ändarna på sidan kablarna mot och sedan genom nyckelhålet spärren, dra åt sidan kabeln som krävs för att avlägsna slack. Kontrollera korset medlemmar att kontrollera att de fortfarande centrerad på däckets slitbana.
8.
Dra åt kedjorna. Starta bilen, lossa parkeringsbromsen, och kör ca en fjärdedel av en mil. Stopp, ställa bromsen, kontrollera sedan kedjor och dra åt dem att ta upp allt slack missat i de två föregående stegen.


Relaterade artiklar


säkraste minivan
hur man hanterar en träff och köra skada fall
hur man åker motorcykel eller skoter på vintern
hur man dra en PT Cruiser
hur man undviker kollision
hur man inte fastna när fortkörning
Hur man testar ett system automatiskt larm
hur man kan sätta igång en bil larm
fordonsparkprogrammet checklistan för säkerheten
hur du nytta av din dagliga pendla