hur man kör en Toyota Prius i snön

hur man kör en Toyota Prius i snön

Toyota Prius är en framhjulsdriven, gas-och eldrivna hybrid. Liksom alla framhjulsdrivna bilar, flyttar Prius ganska bra i snön eftersom strömmen drar bilen genom snön istället för att skjuta som en bakhjulsdriven bil. Sammantaget har Prius ägare rapporterat framgång köra sina fordon i snön, men vinterdäck rekommenderas. Det har varit några klagomål om Prius "traction control dödande kraften till framhjulen på halt väglag
1.
Kör långsamt och smidigt och fjäder på gasen genom att trycka den i enskilda belopp snarare än att bara trycka på pedalen hela vägen till golvet. Lyckligtvis har Prius inte en enorm hästkrafter, så det är inte som att köra en sportbil i snön. Inte ens Prius kan tappa greppet om det har gett för mycket gas. När du tar ut från ett stopp, lätthet in gasen. Om däcken börjar snurra, lyfta av gas tills däcken slutar snurra.
2.
Accelerera ut ur kurvor. Till skillnad från en bakhjulsdriven bil i snön, där accelererande för tidigt i ett hörn kan orsaka den bakre änden att glida ut när däcken tappar fästet kommer Prius "framhjulsdrift system hjälpa dra dig ur hörnen. Accelerera försiktigt ut ur kurvor, lyft endast om bilen börjar glida på utsidan av tur eller om däcken börjar snurra.
3.
Titta framåt och bromsa försiktigt och så lite som möjligt. Detta kommer att hindra dig från att tillämpa bromsen i sista minuten och potentiellt tappa kontrollen om de låser upp. Också, när mattas av, särskilt på nedförsbackar, använd Prius B inställning som betonar bromsning (men har en negativ inverkan bränsleekonomi) och låt den automatiska växellådan för att bromsa bilen istället för att använda bromsarna. Medan lätt inbromsning, nedväxling det automatiska från D till 3, 2 sedan 1 som du kommer till ett stopp.
4.
Undvik att köra din Prius om snön är mycket djup. Medan Prius "framhjulsdriven plattform kan erbjuda anständiga dragning i snön, har Prius också en mycket låg höjd för att förbättra sin aerodynamik så det bara har cirka 5 inches av markfrigången. Detta kan vara ett problem i djup snö, där den nedre delen av bilen kan bli helt begravd.
5.
Använda vinterdäck, som Bridgestone Blizzaks, tillgänglig från däcket Rack eller din lokala återförsäljare om du kommer att köra i snö flera månader i taget. Om du bor i ett område som får en konsekvent mängd snö, har en uppsättning vinterdäck installerad på din Prius. Prius kommer lager med däck som är inriktade på maximal bränsleekonomi och även mot varma vädret körning. Du kan också köpa en extra uppsättning av Prius hjul och ha vinterdäck monterade på dem. På så sätt kan du välja och vraka när du vill använda vinterdäck.
6.
Ta en snö körning kurs. Det finns många subtila krångligheter att framgångsrikt köra bil i snön som kan bäst förklaras av en professionell förare.


Relaterade artiklar


saker att göra för att spara gas
toppkvalitet snökedjor
hur man hittar det lägsta priset skolan trafik idag
hur man kan övervinna rädslan av att köra över broar
Hur får man en fast bilen ur snön
hur man kör en skoter
stud däck vs kedjor
hur du förbereder din bil för resor i en vinterstorm
Varför min Mercedes 300D brist makt går upp kullar?
hur man hyra ett fordon utan kreditkort