hur man kan förbättra körsträcka i en suv

hur man kan förbättra körsträcka i en suv

Bränsle till en stadsjeep (SUV) kan kosta en vacker slant vid pumpen jämfört med andra fordonstyper. Det är möjligt att ändra både en SUV och förarens vanor för att förbättra gas körsträcka. Veta när man ska stänga av luftkonditioneringen eller stereo kan hjälpa, det kan även välja rätt väg. Du kanske inte ser samma körsträcka som en Toyota Prius, men du kommer betala mindre på pumpen

Du behöver:. .
Sport utility vehicle
Kartor.
Tillgång till en mekaniker.


1.
Köp en hybrid om du har pengar. Kompakt SUV som Ford Escape och stora stadsjeepar lyx som Cadillac Escalade finns i hybrid versioner. Du kan se ungefär 8 till 10 mer miles per gallon innan du ens vrida om nyckeln. Forskning som finns skattelättnader innan du köper en hybrid för att sänka kostnaderna.
2.
Rensa din SUV. Det finns ett stort utrymme i en SUV för att lagra onödiga objekt och varje 100 pounds bort kan förbättra bränsleekonomin med 1 till 2 procent enligt federal forskning.
3.
Få oljan förändras och följa din tillverkarens tune-up schema. Stadsjeepar har större motorer än många bilar, och om de inte körs på rätt sätt kan de bränna mer bensin än nödvändigt. Detta inkluderar korrekt underhåll av däck. Under-och-inflationen både nuvarande säkerhetsfrågor, och de kan också hindra en SUV: s bränsle ekonomin genom att öka friktionen. Den rätt däcktryck kan hittas i din instruktionsbok.
4.
Rulla ner Windows om du inte planerar att resa till motorvägar. Luftkonditioneringssystem som drivs av motorn, och körsträcka kan släppa så att antalet tillbehör som används ökar. Detta inkluderar stereoapparater, så vrida av radion kan också förbättras körsträcka siffror.
5.
Drive måttligt. Varje gång du accelerera snabbt eller broms ofta, är SUV-motorn arbetar hårdare än det behöver. Gentle stannar eller är på väg kan bidra till att minska mängden motorn varva i en sport utility vehicle, som kan ställa in farthållaren på eller under skyltad hastighet.
6.
Undvik stoplights och andra områden där SUV kommer att tvingas till tomgång. Välja rutter med färre stopp begränsar mängden tid SUV-motorn är igång utan att få dig någonstans.


Relaterade artiklar


släp råd
hur man förbereder bilen för en snöstorm
hur man kan förebygga distraktioner under körning
Manuell körning tips
hur du gör din bil en ingen mobiltelefon zon
hur man installerar GPS-tracker
Hur är vinterdäck bättre än vanliga däck?
All Wheel Drive kontra vinterdäck
vad är en radarn för?
hur man lär dina barn att köra