hur du lär ditt barn att köra en pinne skift

hur du lär ditt barn att köra en pinne skift

Det finns ett antal fördelar för att veta hur man kör ett fordon med en manuell växellåda. Att veta hur man kör en manuell växellåda kan skapa fler arbetstillfällen t. ex. leverans förare, lastbilschaufför och skapande arbete. Eftersom andrahandsvärde på fordon manuell växellåda är låg en mycket bättre bil kan köpas till ett mycket lägre pris. En manuell växellåda blir bättre gas körsträcka än en bil eller lastbil med en automatisk växellåda spara pengar på bränslekostnader. Manuella växellådor om man kör ordentligt tenderar att vara mer robust och har lägre underhållskostnader.

Du behöver:
en bil eller lastbil med manuell växellåda, bilen som Chevy Cavalier eller Ford Tempo är bra val här eftersom de har en spak parkeringsbroms i mellan förare och passagerarsidan  Detta.
En dykare som vet hur man kör en manuell växellåda.
En 14 årig ung man eller kvinna.


1.
Informera den 14 år gamla om vikten av att lära sig att köra en manuell växellåda. Jag är säker på att de kommer att ha fler skäl än som anges ovan. Troligtvis kommer de att bli mycket ivriga att lära.
2.
Visa dem pedaler och växelspak. Förklara vad varje pedal och position på växelreglaget är.
3.
På en plan yta har dem praktiken flytta genom växlarna för en kort tid varje dag. Betona vikten av att samordna rörelse koppling med växling. Få dem att titta igenom den främre vindrutan som om de körde bil. Jag hittade särskilt flickorna var mer rädd för att göra detta i ett garage. Jag stödde även bilen in i garaget för att göra detta mer av en körupplevelse. Också få dem att känna den punkt där kopplingen engagerar.
4.
Testa studenten. Se till att de kan skifta genom växlarna utan att titta och kontrollera att de vet var kopplingen engagerar.
5.
Dive bilen. Tala om för eleven vad du gör och varför när du använder bromsen koppling gas och växelreglage. Detta steg är mycket hjälpsam på de dagar de tränar. Du är inte vana att förklara varför du ändrar ditt sätt. Du kommer antagligen sluta säga att jag inte borde ha gjort det på det sättet.
6.
Kör studenten att en stor tom nivå parkeringsplats. Ofta den bästa platsen att hitta en är en kyrka mycket ett industriområde. Gör oss inte mycket om barn är närvarande. Jag hittade en övergiven fabrik ideal parkeringsplats.
7.
Möjligt för eleven att få bakom ratten. Det är där bromsen mellan sätena kan vara din källa till förnuft. Har eleven Tryck ner koppling och ställa bilen på första växeln. Låt dem släppa kopplingen ut långsamt och få bilen i rörelse. Låt dem sätta kopplingen i och stoppa bilen med bromsen. Låt dem upprepa att få bilen i rörelse och föra den till ett stopp. När eleven behärskar detta få dem att gå till nästa steg.

Redan i partiet om det är stort nog ha dem startar i första, påskynda, tryck ner kopplings-och flytta till andra växeln. Då har dem Tryck ner koppling och börja om igen. Om parkeringen är stor nog kanske du vill att eleven försöka tredje växeln.
8.
Upprepa steg 5-7 tills eleven behärskar dem.
9 .
Hitta en parkeringsplats som har en mild lutning. Har eleven starta bilen upp en liten lutning. Detta kommer att ta praktiken. Öka lutningen successivt tills de behärskar en betydande lutning. Informera dem om att vissa förare är helt enkelt oförskämt och kommer att få rätt till din stötfångaren vid en stoppskylt och kan inte rulla tillbaka. Lär dem att använda parkeringsbromsen när och släpp den när det finns tid kan du bara inte råd att rulla tillbaka.
10.
Efter många träningar på en parkeringsplats är det dags för den öppna vägen. Det är klokt att hitta en öde asfalterad väg. Om du och din elev har gjort dina läxor du får en lugn åktur.

Tips och varningar


 • Practice är mamma till skicklighet. Uppmuntra eleven att öva.


 • Relaterade artiklar


  tips för att spara på gas
  hur man förbereder för de skriftliga förare tillstånd prov i Oregon
  vad är förarens utbildning test?
  hur man kan undvika allvarliga bilolyckor
  Tio främsta orsakerna till bilolyckor
  manuell växellåda tutorials
  hur man undviker en vältning
  Hur du tar trafik skola i Tennessee
  alternativ för slirskydd på is
  sportig körning tips