hur du lär din tonåriga att köra säkert

hur du lär din tonåriga att köra säkert

En av de största oro föräldrarna ansikte öka tonåringar uppstår när de fyller 16 och halka bakom ratten i en bil. Auto kraschar är den vanligaste orsaken till skador och död för tonåringar så föräldrarna har en anledning att vara bekymrad. Nyckeln till att garantera deras säkerhet är att lära dem samvetsgranna, defensiv körning och regelbundet se över sina säker körning. Lita inte bara på förarutbildning de får i skolan. Här är några åtgärder du kan vidta för att säkerställa de är utbildade på rätt sätt.

Du behöver:
Yourself
. En bil.
Huvudet kallt och tålamod.


1.
Betona bilbälten. De flesta stater har lagar bilbälte och förhoppningsvis du har ingjutit vikten av bilbälten från en ung ålder. Tonåringar får bråttom. De tror ingenting någonsin kommer att hända dem. Från första gången de kryper in i förarsätet låt dem inte ens starta bilen tills deras bilbälte är fastsatt.
2.
Låt dem justera bakifrån och sidospeglar innan bilen är i rörelse. Sikten är avgörande för säker körning. Unga förare måste lära från början att använda sina speglar för att ständigt övervaka omgivande fordon. De bör också förstå en spegel s begränsningar och kompensera för döda vinkeln genom att titta över axeln på båda sidor.
3.
Övervaka följande avståndet de upprätthåller mellan fordon. Experter säger att vid normal hastighet du stannar 4-6 sekunder bakom fordonet framför och sex till åtta sekunder vid högre hastigheter. Detta ökar deras reaktionstid om ett fordon plötsligt saktar eller stannar eller om det finns andra hinder i vägen. Tonåringar, såväl som vuxna blir otålig med andra förare och tenderar att följa för nära. Detta är ett recept för en allvarlig olycka. Att bevara en lämplig följa avstånd kraftigt reducerar olyckor på både öppna vägar och bostadsgator.
4.
Var extra försiktig i korsningar. Korsningar utgör de mest farliga situationer på vägen. Fordon färdas genom dem i hög hastighet och orsaka allvarliga skador på egendom och ofta dödliga kroppsliga skador. När du stannar i en korsning skall föraren vänta två sekunder innan du fortsätter när det blir grönt. Många olyckor inträffar på grund människor som kommer in för snabbt när ljuset förändringar och kraschar in i folk som försöker tävla genom ljuset. Titta åt vänster, höger och sedan tillbaka till vänster innan korsningen. Alltid se till vänster sista eftersom det är där föraren först kommer att möta effekterna från att vända trafiken.
5.
Skanna en korsning noggrant och fullständigt när du närmar dig grönt ljus. Det är ett faktum, folk kör rött ljus ofta. Det är viktigt att se över trafik har, eller kommer att stanna vid sina rödljus. Om det finns några tvivel, genom att skanna noga unga förare kan vara beredd att stanna om det behövs.
6.
Ständigt skanna horisonten som de fortsätter på vägen. Trafikförhållandena ständigt förändras. Förare bör träna sig att skanna vägen från sida till sida för mötande trafik, fotgängare, cyklister och andra hinder som kunde korsa deras väg. Var särskilt uppmärksam på sidovägar, blinda kurvor, entréer gränd och parkerade bilar som kan hindra förarens sikt. Konstant scanning ökar reaktionstiden om behovet av att stoppa snabbt uppstår. Det hindrar också föraren från att hamna i en "trance", blir omedveten om vad som är runt dem på vägen.
7.
Titta på vägen att öka reaktionstid. Förare ska alltid vara uppmärksam på vad som händer på vägen. Medvetenheten om vägbyggen, olyckor, hastighet förändringar gräns, zoner skola och andra förändrade förutsättningar förbereder föraren att fatta bra beslut.
8.
Stress farorna med distraherad körning. Alla trafikolyckor kan spåras tillbaka till antingen mekaniskt fel eller distraherad körning. Distraherad körning kan orsakas av något som tar ditt sinne och uppmärksamhet från vägen som kraftigt reducerar reaktionstid vilket ofta leder till en olycka. Mobiltelefoner är de främsta boven. Många studier har gjorts på nedsatt kognitiv förmåga en förare som använder en mobiltelefon när bakom ratten. Studier har visat en betydande ökning av trafikolyckor i samband med ökningen av mobiltelefon-användning. Tonåringar älskar sina mobiler och skicka SMS till sina vänner även när man kör med hög hastighet. Om du ser någon på vägen går för långsamt på trafikförhållanden, väva i deras körfält, inte rör sig när det blir grönt eller flagrant kör rött ljus, troligen de är på en mobiltelefon.
9.

undvika andra distraktioner som når för objekt i handskfacket eller angränsande säte, sätter i en cd eller ändra stationer på radion, sträcker sig efter en drink eller äta. Alla dessa åtgärder ta en persons uppmärksamhet bort från vägen och kan leda till allvarliga olyckor.
10.
Ge en löpande kommentar medan din tonåring kör. De kan ha irriterande men ställer frågor som de kör är en bra sätt att ringa deras uppmärksamhet på viktiga säker körning. Fråga dem rådande hastighetsbegränsning när du passerar en skylt. Fråga dem färg på bilen bakom dem i det vänstra körfältet. Säg åt dem att titta åt vänster, höger, vänster innan de går in i en korsning. Dessa uppmanas påminna dem om hur uppmärksam de måste vara när man kör.
11.
Driving för tonåringar är en rättighet för passage. Det är en spännande tid i livet. Det är föräldrarna jobb att lära dem hur viktigt det är att köra försiktigt, inte bara för deras säkerhet, men för säkerheten för andra människor på vägen.


Relaterade artiklar


studerande tillstånd test frågor & svar
bilolycka juridisk rådgivning
hur man kan förbättra auto gas mpg
hur man undviker fortkörning biljetter genom teknik
Vilka är fördelarna med ABS-bromsar?
varför en släpvagn hanterar dåligt
hur man ska värdera aaa
hur man registrerar en rätt bil hand köra i Sverige
hur man kör med bruten hjul stud
hur man överklagar en fortkörningsböter