Vilka är farorna med udda storlek däck?

Vilka är farorna med udda storlek däck?

Vid byte eller köp av däck är det frestande att hushålla genom att köpa däck som kan vara lite mindre i storlek. Det kan vara lättare att köpa ett märkligt stora däck istället för två eller fyra par däck på en gång. Det kan fungera på kort sikt-som tillfällig "donut" däck som används för platta däck-men den efterföljande skada och fara är knappast värt det

Dålig Traction

Din bil förlitar sig på dess däck. att greppa vägen i tider av dåligt väglag, blöta vädret eller snäva svängar. Därför måste alla däck måste göra en liknande rimlig kontakt med vägen. Med bara ett oregelbundet stora däck kan kasta bilens vrida stabilitet bort nog för att få dig att sladda, fishtail eller snurra ut, särskilt i hög hastighet situationer med snäva svängar. Det värsta scenariot skulle vara en explosion eller en olycka, vilket skulle kosta mycket mer i skada och välbefinnande i din bil och dess passagerare.

Dåliga resultat

Även om du är en bra och säker förare, som tar långsamt svängar och inte köra i vått väder, om din bil är ur balans kommer det inte att köra så bra som den skulle om den hade alla rätt storlek däck på alla fyra orter. Detta koncept är illustreras under professionell biltävlingar, särskilt uthållighet tävlingar, där förarna måste grop för att deras besättning för att ersätta däck som har slitits ut.

Oregelbundet slitage på däck

När bilens vikt skift som en följd av ojämnt matchade däck, blir resultatet att delar av vissa däck kommer att användas oftare för att kompensera för oegentligheter. Således slitaget på vissa däck kan öka, vilket resulterar i gallring av slitbanan, och över tid, i ett värsta scenario, en punktering på vägen. Istället för att ersätta bara ett däck får man hamnar behöva spendera för att ersätta en annan i ett kort tid, samt alla delar av hjulet som kan skadas som en följd av punktering.

Oregelbundet slitage på bilen Delar

Din bil är en maskin som bygger på gott skick av alla dess delar att arbeta effektivt och väl. Oregelbundet medelstora däck kommer att orsaka vissa delar av din bil-från ratten för att bromsa axel och uppåt för att antingen överutnyttjas eller underutnyttjas, vilket kan orsaka vissa delar för att bryta och behöver bytas ut förr än senare. Oregelbundet slitage på vissa delar orsakar oregelbundet slitage på andra delar, så du kan tvingas byta mer än en del av maskinen för att balansera bilen. Återigen är det värsta som kan hända en oväntad paus på en del som kan leda till att föraren förlorar kontrollen och krascha.


Relaterade artiklar


den säkraste bilbarnstolar för barn ett år & äldre
hur man skall kunna bekämpa en trafik biljett eller fortkörning biljett
hur man inte har Road Rage
mönsterdjup säkerhet
kan förarbevis användas i andra stater?
hur man får tillfredsställelse i rusningstrafiken genom att bromsa
internationellt körkort krav
Fakta om bilbälte för vuxna säkerhet
fordonsrelaterade olycksstatistik
hur man anmäler någon för vårdslös körning till polisen