vad man gör när bilen går sönder långt hemifrån

vad man gör när bilen går sönder långt hemifrån

Din bil bryta ner långt bort från där du bor är en riktig krångel och kan även bli en farlig situation om du inte vet vad de ska göra. Det finns ett antal olika saker du kan göra om du befinner dig i denna situation, beroende på detaljerna i situationen

Du behöver:. .
En standard fordon
ett öppet område eller parkeringsplats.
en lätt lutning som en liten kulle eller ramp.
någon som kan lära.

hjälp av en mobiltelefon

Om du har tillgång till en mobiltelefon när din bil går sönder, kommer detta att allt mycket lättare. Bara dra bilen till sidan av vägen och slår på din varningsblinkers för att varna andra bilister att man är i behov av assistans eller för att varna förbipasserande polisbilar eller utryckningsfordon att din bil gått sönder. Använd din mobiltelefon för att ringa en tjänst som kan bogsera din bil, som den amerikanska Automobile Association (AAA). Om du inte är medlem i AAA, ring närmaste bärgningsbil stationen eller ringa en kompis att göra det åt dig och komma hämta dig. Om ingen av dessa saker fungerar, ringa polisen eller räddningstjänsten och berätta din plats och situation.

Walking om hjälp

Om du inte har en mobiltelefon eller din mobiltelefon inte fungerar, lämna bilen låses med faror på och gå till närmaste bensinstation, förutsatt man är i närheten. Om man inte är i närheten eller om du inte vet var närmaste bensinstation eller garage kan placeras i förhållande till där du bröt ner, försök sedan gå till ett samtal fält, som är installerat med några miles längs stora amerikanska motorvägar. Samtalet rutan i kontakt med den lokala Highway Patrol och de kommer att skicka en patrull bil eller en bärgningsbil för att komma hjälpa dig.

flaggar Hjälp Down

Om det inte finns något sätt att kommunicera med någon och du är strandsatta mitt i ingenstans, så ditt enda andra lösningen är att vinka till sig en förbipasserande bilist för att få hjälp. Detta är inte rekommenderas starkt, eftersom det är farligt att vinka ner en bil i rörelse och inte heller säkert att berätta främlingar du är strandsatta och behöver hjälp på den sida av vägen.

De flesta människor på Vägen kommer gärna hjälpa dig, dock genom att låna dig sin mobiltelefon för ett samtal ringer från närmaste bensinstation eller rastplats längre fram för dig eller ens ge dig en tur, om du känner dig bekväm att göra det. Detta är naturligtvis en sista utväg när man är i denna situation.


Relaterade artiklar


hur man kör som du vet vad du gör
hur man kör med sunt förnuft
hur ta reda på fortkörning biljett historia
hur man kör nonstop längdskidåkare
säkerhet manskap på bilbarnstolar
livet av bildäck
farligaste bilar
Vilka är fördelarna av krockkuddar i bilar?
hur övertyga din hund att sluta jaga bilar
säkerhetsnivå för en Hummer