säkert sätt att öka gas körsträcka

säkert sätt att öka gas körsträcka

Bil bränsleekonomi är en av de viktigaste aspekterna av körning, eftersom det avgör till stor del hur mycket det kostar att köra bil ett visst avstånd. Bränsleekonomi är ofta i termer av gas körsträcka: Avståndet ett fordon kan resa på en gallon gas. Det finns många säkra sätt att förbättra gas körsträcka som gäller för alla typer av fordon.

Kör inte så fort

Road hastighetsgränser finns till för att hålla förare och fotgängare säkra, men också tvinga förare att köra sina bilar i en varvtalsområde som optimerar gas körsträcka. De flesta bilar får den bästa gas körsträcka när man kör mellan 45 och 65 miles per timme, och utöver de högsta effektivitet rad orsaker bränsleekonomi att släppa av snabbt. Om du regelbundet kör i hastigheter på 70 mph eller mer, är du sannolikt skadar din gas körsträcka och öka dina chanser att få i en olycka eller blir stoppad.

Accelerera långsamt

snabbare en bil snabbt använder mer bränsle än långsamt att få din bil upp farten. När det är möjligt, syftar till att skynda långsamt tills du når hastighetsgränsen i stället kliva hårt på gasen. Detta kommer kan också spara dina däck, som snabb acceleration kan orsaka gnissel och mycket slitage på däcken.

Ljusare din last

Hur mycket vikt i bilen spelar en roll i att bestämma din gas körsträcka. Ju mer vikt du kan ta ur bilen, desto bättre du körsträcka är sannolikt att bli. Om du har tunga föremål som lagras i din bil, överväg att sätta dem i garaget eller ett magasin så att de inte ständigt viktning ner dig. Om du har en större bil med löstagbara säten som sällan används, ta bort platser kan öka gas körsträcka.

inte Idle

tomgång när bilen är igång men du är parkerade och inte flytta någonstans. Tomgång din bil förbrukar gas även om bilen inte reser, så det är en bra idé att stänga av bilen helt om du ska gå på tomgång längre än en minut. Ett undantag från denna regel är om du behöver värma upp motorn för att värma din bil i kallt väder.

Cruise Control

Om du har en bil med farthållare funktionen, använda den samtidigt på motorvägen för att spara gas. När du kör bil utan farthållare, är det svårt att hålla bilen vid en konstant hastighet hela tiden. Du kommer antagligen att behöva trycker hårdare på pedalen och sedan ta bort foten från då och då för att reglera hastigheten, som avfall gas eftersom du är i huvudsak accelererar i små sprutar. Farthållare håller hastigheten konstant och kommer ofta spara gas över med hjälp av gasen på egen hand.


Relaterade artiklar


90 graders parkering metoder
hur man förbereder för DMV skriftliga prov
trailer säkerhetskrav
instruktioner om körning
hur man förbereder bilen för en snöstorm
hur man byter en jeep motor
hur man får en klass B-körkort i Kalifornien
säkraste bilar att köra
orsakerna till trafikolyckor
hur man förnyar en Washington körkort utomlands