körteknik för en ford hybrid

körteknik för en ford hybrid

Du behöver:
en vanlig bil
. ett öppet område eller parkeringsplats.
en lätt lutning som en liten kulle eller ramp.
någon som kan lära.

När Ford lanserade Fusion Hybrid 2010, fick företaget publicitet för registrering ett avstånd av 1. 445 miles på en enda tank med hjälp av ett team med förare som utbildats i "hypermiling" tekniker. Du kanske inte ser att fördubbla utbudet av gasen i din tank, men flera körteknik kan förbättra bränsleekonomin för en Ford hybrid.

Coast, Don't Stop

Ford hybrider är utrustade med regenerativ broms som tillåter dig att vinna en del el när man bromsar. För att maximera din gasförbrukning kan du kusten till ett trafikljus eller stoppskylten för att dra nytta av den naturliga friktionen att sakta ner bilen så motorn når tomgång.

Pulse och Glide

Om du är i en område med relativt låg trafik, kan du använda puls och glida teknik för att förbättra gas körsträcka på din Ford hybrid. Hellre än att hålla en jämn hastighet, du accelerera till nära den tillåtna hastigheten och sedan kusten för en tid.

Situationsmedvetenhet

Att minimera antalet gånger som du har för att snabbt accelerera eller bromsa kan också öka körsträcka. Ser flera bilar framåt i trafiken och anpassa din hastighet i en långsammare takt kan mindre påfrestande för din motor, och vara ett ekonomiskt körsätt.

Undvik längs motorvägarna

Det kan verka som motorväg cruising ger bra gas körsträcka, men en Ford hybrid kan fungera bättre när du kan resa med en hastighet av ungefär 40 mph. Om området är kuperat, kan du använda momentum från att gå nedför en backe för att driva upp dig själv nästa uppgång, snarare än att behöva använda motorn för att behålla din hastighet.

Windows vsAC

Att vara bekväm är en viktig del av att köra effektivt, men i en Ford hybrid, du kanske inte vill använda luftkonditioneringen i vissa hastigheter. Rullande ner fönstren när de inte reser på motorvägshastigheter gör att luftkonditioneringen ska stängas av, vilket minskar strömförbrukningen. Du bör rulla fönster upp och slå på luftkonditioneringen i höga hastigheter eftersom turbulensen så småningom kan uppväga kraften behov AC.


Relaterade artiklar


barn säkerhetsbältet lagar
hur ska säkra när ensamma i bilen
vad är orsakerna till trafikolyckor?
street racing lagar
GMC låsningsfria bromsar problem
hur man kan blockera GPS-spårning
råd för körkortstillstånd test
hur man kör med dubbade snökedjor
förebyggande av olyckor med motorfordon
auto glas information