instrumentbrädan varningslampa guide

instrumentbrädan varningslampa guide

Bilar blir allt mer tekniskt avancerade med ökande möjligheter till fel och felaktiga system. Att veta vad de grundläggande instrumentpanelen varningslamporna visar är viktigt så att du vet vad du ska göra om en av dem blir belysta. Enligt en undersökning från AA Personliga lån publiceras på TheAA. com, 47 procent av kvinnorna och 33 procent av männen gick inte att korrekt identifiera betydelser av grundläggande varningslamporna

oljetryckslampan

En oljetryckslampan är oftast röd och vanligtvis har en bild av en olja kan med en droppe olja från slutet. Denna tänds när tändningen slås på och slocknar när systemet kontrollerar funktion, enligt TheAA. com.

Dra över till en säker plats och stäng av motorn om detta ljus förblir om eller kommer på medan du kör. Ljuset kan tyda på en allvarlig låg oljenivå eller annan oljetryck relaterade problem. Kontrollera oljenivån på stickan och avgöra om din bil behöver olja läggas till. Om det behövs toppen på oljan och starta motorn. Ljuset bör gå ut inom kort.

Kör inte bil om oljetryck lampan lyser trots en ordentlig oljenivån. Söka hjälp av en kvalificerad mekaniker att diagnostisera problemet.

Check Engine Light

kontrollera motorn ljus ofta tänds under körning, och det kan tyda på ett antal problem. Den gula ljus kan läsa "Check Engine" eller det kan visa en bild av en motorblocket.

Gult betyder fortsätt med försiktighet. Fortsätt att köra bilen om du inte märker ett symptom på ett problem. Plan för att få din bil till en mekaniker för diagnos så fort som möjligt, men anser inte att det en nödsituation.

Kontrollera motorn lamporna kan indikera ett problem med låsningsfria bromssystem, krockkuddar, utsläpp komponenter eller helt enkelt ett misslyckat sensor (detta är ganska vanligt), enligt TrustMyMechanic. com.

Om din motor lampan är röd, parkera bilen så snart som möjligt och kräver stöd. En röd lampa indikerar en mer betydande problem.

Batterilampan

Batteriet varningslampan indikerar att ditt avgiftssystem är felaktig. Indikatorn har en bild av ett batteri på den.

Kontrollera batteriet för att se om terminalerna är ordentligt ansluten till batteriet. Om lampan lyser kan du ha en trasig generator bälte eller en dålig generator. Om någon av dessa är sant, kommer din bil sluta visas så snart den lagrade laddning i batteriet är slut. Söka hjälp av en mekaniker så snart som möjligt och få bilen till en säker plats av vägen.

Broms Varning Light

Bromsen varning lyser rött och vanligtvis innehåller en bild av ett utropstecken i en cirkel . Om denna tänds man kunde ange en engagerad parkeringsbromsen eller låg bromsvätska. Om bromsarna inte verkar fungera korrekt och din parkeringsbromsen inte engagerad, stanna fordonet långsamt och ringa efter hjälp.

ABS

ABS lampan indikerar ett problem med låsningsfria bromssystem. Den gula lampan betyder inte att du inte kan köra bil, men bromssystemet kan ha fel. Fortsätt köra så länge du inte märker en broms problem, men få kontrollera bilen så snart som möjligt.


Relaterade artiklar


hur man installerar GPS-tracker
hur man får ett oförsäkrat bilisten att betala för en Fender Bender
hur du packar för en biltur
hur man får maximal mpg
instruktioner om manövrera en semi truck & trailer
hur man byter bil körfält med invändig backspeglar
hur du förbereder din bil för resor i en vinterstorm
hur man upptäcker en GPS-tracker ansluten till din bil
hur du köper en bil i alkoholmätare eller Alkolås
hur man kör defensivt under semestern