hur påverkar vikten på en bil det avstånd som den färdas

hur påverkar vikten på en bil det avstånd som den färdas

Flera faktorer påverkar hur långt en bil kan resa: motorns effekt, storleken på bränsletanken, aerodynamik av fordonet och dess vikt. Allt annat lika, desto ljusare en bil är, desto längre kommer det att resa

Du behöver:.
Fabriksinställt kodnyckeln

Hästkrafter

kraft det tar för en bil att nå en viss hastighet styrs av ekvationen F=ma, där kraft lika med massan gånger accelerationen. Du kan sedan titta på acceleration som A=F /M.

Vikt Effect

utan att ändra något om motorn, kan du förbättra accelerationen genom att begränsa mängden massa. En bil som väger 2. 000 u00A3 kan påskyndas dubbelt så snabbt som en 4000 lb. bil med samma motor.

Acceleration vs Avstånd

Om en bil kan accelerera till en viss hastighet med mindre kraft, det kräver mindre gas. Detta innebär att för samma tank, en lättare bil med resor längre.

Statistik

Naturvårdsverket uppskattar att för varje 100 pounds av last tas ur en bil, skulle bränsleekonomi öka med cirka 2 procent.

Beräkning av distans

Om bilen fick 30 miles per gallon och hade en 10-liters tank kan du räkna ut hur du tar bort 100 pounds skulle påverka avstånd. Multiplicera den nya bränsleekonomi, 30,6, med 10 för att få 306 miles, jämfört med 300 miles innan minskningen.


Relaterade artiklar


hur man byter en förlorad fordon titel i Kansas
hur man väljer ett par bra solglasögon körning
Hur man kan driva starta en bil (med manuell växellåda / stick shift)
varför backspeglar i bilar har döda vinklar?
hur rida en scooter Vespa motor
hur fästa snökedjor på ett däck
Fördelarna med lättmetallfälgar
vad är en prick test för lastbilschaufförer?
säkerhetsnivå för en Ford Escape
hur de kan förmedla ett tillstånd test