hur man maximerar på gas körsträcka med skiftande

hur man maximerar på gas körsträcka med skiftande

Om du har en bil manuell växellåda, kan man växla mellan växlarna för att maximera gas körsträcka. Ditt mål bör vara att så småningom öka avståndet du kör på varje tank genom att flytta tidigt och använder din motor för att påskynda och bromsa bilen. Även personer som har bilar med automatisk växellåda kan dra nytta av skiftande metoder för att förbättra körsträcka, även om deras resultat inte kan vara så betydande

Du behöver:
En bil utrustad med manuell växellåda eller en förarplatsen automatlåda.
En varvräknare (tillval).


1.
Slå på din bil och låt den vila i flera sekunder. Om du har en varvräknare som mäter RPM eller varv per minut, skriv ner läsning när bilen går på tomgång.
2.
När du börjar röra sig, försöka öka till en högre växel så ofta som möjligt så att varvräknare fortsätter att läsa på eller nära tomgång nummer. Ju färre varvtal som din motor gör att resa ett visst avstånd, desto mindre bränsle den behöver. Håll motorn varva mer om du behöver utföra manövrar som kräver acceleration, som passerar på motorvägen.
3.
Shift bilen i friläge om det inte finns bilar framför dig samtidigt på en stadig nedgång. Detta kommer att möjliggöra allvar till makten och minska bränsleförbrukningen. Tänk på att när bilen är i friläge, kan du inte skynda med motorn, så se till att sätta tillbaka bilen i växel så fort som möjligt.
4.
Lämna bilen i växel när bromsa, att använda bromsarna så lite som möjligt. Genom att använda motorn för att minska hastigheten, du ökar inte bränsleförbrukningen som skulle uppstå om motorn arbetade mot bromsarna.

tips och varningar


 • Om du har en automatisk växellåda som gör att du kan skifta mellan växlarna, kan du åsidosätta den och använda dessa tips. Annars kan du behöva använda andra metoder för att maximera gas körsträcka.
 • Vissa bilar är inte utrustade med en varvräknare. Du kan ha för att mäta hur hårt motorn fungerar genom ljudet av det. Slå på den och lämna den i viloläge för att höra hur det låter när den inte är revving mycket, och sedan köra och flytta så att den approximerar det pitch.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan undvika bilolyckor genom att köra ordentligt
  hur rida en scooter Vespa motor
  hur man förnya ett california körkort
  hur man får Parkeringstillstånd för handikappade i Kalifornien
  hur man installerar snökedjor på kommersiella lastbil
  hur man installerar en väg reflektor med propp pad
  hur man får din Florida Körkortsprogram licens
  hur man lär sig att köra bil i förarens utbildning
  säker körning information
  tips om säkerhetskopiering ett femte hjul släpvagn