hur man kör säkert i en dimmig skick

hur man kör säkert i en dimmig skick

Dimma är en vacker sak att ha när du är i ditt bekväma hem smuttar kaffe. Men när du kör det kan vara mycket farligt genom att påverka sikten kraftigt.

sig att köra säkert? Vad ska du göra för att vara säker? Du kanske har undrat om alla dessa frågor när du haft vissa svårigheter att köra i en dimma. Men det kan ha glidit helt off dig efter det. Här är några tips för att köra säkert i en dimmig skick
1.
Dimma bildas när temperaturen sjunker under daggpunkten. Den lägre temperaturen kondenserar vattenångan i luften att skapa en dimma.
2.
Undvika eller fördröja din körning plan om möjligt, om dimman är på morgonen, kan det rensa bort när solen går upp.
3.
Håll strålkastare medan du kör. Stäng aldrig av ljuset. Dock hålla lykta till halvljus. Aldrig sätta på helljus. Helljus lampan reflekteras tillbaka genom dimman och gör det svårt att se något.
4.
Sänk hastigheten och kör med en konstant hastighet. Driving långsamt ger dig mer tid att reagera.
5.
Det är en naturlig instinkt att följa några andra bilen. Dock vidhåller ett säkert avstånd mellan bilarna. Inte bakluckan.
6.
Om du kör i en flerfiliga vägar, stanna kvar på lägre hastighet körfält. Du bör inte ge om det inte är nödvändigt.
7.
Håll vindrutetorkare och defroster på att rensa dina fönster.
8.
Det är också bättre att hålla ditt fönster på glänt. Detta bidrar till att höra ljud från andra bilar, när du inte kan se dem.
9.
Om du tycker det är för farligt att köra bil eller sikten är noll, dra sedan av vägen på ett säkert ställe. Sluta inte i mitten av vägen. När du slutar stänga av huvudet ljus och sätta din nödljus på.


Relaterade artiklar


bilkörning tips
flera stopp ruttplanering
ordentlig förarstol position
hur man passar snökedjor
snökedjor vs kablar
hur man låsa upp en bildörr
Alkolås information
hur sidokollisionskuddarna arbete
buss säkerhet för barn
hur ska säkra när ensamma i bilen