hur man kör när vattenplaning i regnet

hur man kör när vattenplaning i regnet

Jag minns det väl . . . November 26, 1998. Min son och jag körde i regn går omkring 70mph när jag plötsligt kom upp på en stor olycka. Jag bromsar hårt och förlorat kontrollen över min bil. Det svarade inte på ratten och det kändes som jag körde på is. Jag hamnade smäller på baksidan av en SUV.

Jag lärde mig efteråt att bristen på kontroll och känslan av att köra på is kallades vattenplaning. Vattenplaning är när dina däck snurrar så snabbt att de faktiskt lyft av trottoaren och kör ovanpå vattnet. Det är en skrämmande upplevelse. Denna artikel kommer att berätta för dig vad du gör om du sjöflygplan
1
Om din bil är vattenplaning, kommer du. faktiskt känns som däcken är sladd hela vägen, ungefär som du skulle göra om du körde över isen. Du kommer att vara extremt skräckslagen. Det första steget i bilen under vattenplaning är att få grepp-lugna ner dig om det är möjligt, och bedöma din situation. Hur mycket utrymme har du mellan dig och bilen framför dig? Finns det en säker plats som en avrinning på en motorväg som du kan prova och ställa din bil? Är du på dig säkerhetsbältet? Detta måste ske på några sekunder.
2.
din första reaktion när du började vattenplaning (eller detta kanske har även orsakat vattenplaning) var att slå igen på bromsarna. Detta är den största orsaken till vattenplaning. Så om din fot är på din broms, måste du backa på den. Bara genom att ta bort foten från bromsen kan du hoppas få dina däck återansluta med marken.
3.
Du också kommer att märka att du inte kan styra din bil med styrning hjulet. Inte bekämpa det. När vattenplaning, har du absolut ingen kontroll på riktningen din bil tar tills du har slutat vattenplaning. Så, fokusera på dina fötter, inte dina händer. När du har återigen kontakt med marken, använda händerna för att styra din bil i säkerhet.
4.
I det här läget bör din däck har återigen kontakt med marken, men du är fortfarande kör snabbt och eventuellt vill undvika en olycka. Pump dina bromsar! Varje gång du bromsar i regnet, kommer din bil sjöflygplan lite. Låt foten från bromsen, och sedan tillbaka ner på det. Detta kommer att bromsa bilen ner, förhoppningsvis i tid för dig att undvika en olycka. Lycka till dig!

Tips och varningar


 • kör långsammare under regnet kommer att hjälpa dig att inte bara undvika vattenplaning men också ge dig mer tid att reagera i en situation som kan resultera i en olycka.
 • Kör inte utan att bära säkerhetsbälte och göra alla dina passagerare bära en också. Olyckor händer för snabbt att ta risken att inte bära en.


 • Relaterade artiklar


  Vilka är riskerna med att köra medan du använder en mobiltelefon?
  hur man säkert åka bil
  hur man kör i Rowland Heights, Kalifornien trafik
  hur man byter körfält i tung trafik
  kallstart tips för en dodge ram med en dieselmotor
  hur man använder en automatisk växel shifter
  Hur man monterar en motor
  Ford Taurus minnas information
  hur man beräknar kilometer per liter till miles per gallon
  hur man handskas med andra förare, och vara en omtänksam en själv