hur man kör i regnet

hur man kör i regnet

Körning i regn är mycket svårare än att köra under optimala väderförhållanden. Det finns faror som inte finns när det är soligt. Denna artikel kommer att förklara hur man säkert köra i regn och förhoppningsvis undvika olyckor
1
först. . steg i att köra säkert i regnet är att sakta ner. Tror inte du kan köra över hastighetsbegränsningen eller möjligen, även vid hastighetsgränsen när det regnar. Sänk hastigheten till ett lämpligt belopp som baseras på vädret och trafikflödet. Du vill inte gå för långsamt som du kan orsaka en olycka på det sättet också, om en annan förare som kör för fort kan inte bromsa tillräckligt snabbt innan du slår dig.
2.

Det andra steget att köra säkert i regnet är att hålla god avstånd mellan bilen och bilen framför dig. Förhoppningsvis killen bakom dig gör samma sak! Det tar mycket mer tid för din bil att sakta ner och stanna vid behov på en våt yta än den gör på en torr yta. Även om bilen framför dig suddently tappa kontrollen över cykeln eller förlorar kontrollen över sitt fordon, kommer extra utrymme ge dig några extra sekund för att reagera som kan rädda ditt liv och andras också.
3.
att undvika att bli distraherad under körning i regn, begränsa mängden distraktion i bilen. Antingen stänga av radion eller stänga ner den mycket låg. Lär barnen att när det regnar måste de vara tysta (jag vet, sade lättare än gjort!). Inte svarar i telefonen, sätta på make up, rakning, läsa tidningen, blinkning på flickan i bilen bredvid dig . . . Får du den bilden? Bara fokusera på körningen.
4.
Se till att din bil är förberedd för en regnig dag. Dina däck bör inte skallighet. Din bromsar bör vara i god form. Din vindrutetorkare ska kunna dra vattnet från vindrutan. Slutligen bör din defroster i bilen ska kunna klara upp din Windows Om dimmigt.
5.
Slutligen vet hur man stoppar på vått underlag. Du kan inte bara slänga på bromsarna i sista minuten och räknar med att stanna utan bilen framför dig. Om du har gjort allt i denna artikel-körning med försiktighet, höll ett bra avstånd mellan bilen och en framför dig, minimeras distraktioner och har en fungerande bil, står du en god chans att undvika en olycka. Om du måste sluta, du vill undvika vattenplaning, vilket är skrämmande situation där dina däck lämnar marken och rida på vattnet medan du sitter hjälplöst i bilen och stag för påverkan. För att stoppa säkert i regn, måste du pumpa dina bromsar. Pump it, sakta ner lite, pump det igen, upprepa. När du tar foten från bromsen kommer dina däck återförenas med marken, inte vattnet, och du bör kunna sakta ner. Lycka till!

Tips och varningar


 • Kontrollera alltid din speglar att veta om en annan bil är utom kontroll.
 • vattenplaning är skrämmande om du inte vet vad de ska göra. Glöm inte att pumpa dina bromsar!


 • Relaterade artiklar


  hur man kör en bil manuell växling
  Mercury Mystique broms problem
  hur man handhar en Automatisk omställning Freightliner lastbil
  av att bekämpa en fortkörning biljett
  där stater är det olagligt att använda en radar detektor?
  steg för olycksrapportering
  bilkörning tutorial
  Vilka är fördelarna med defensiv körning klasser?
  hur man flytta en handbok fordon
  Hur kontrollerar jag om min licens i delstaten Florida?