hur man kör en Chevrolet korvett i snön

hur man kör en Chevrolet korvett i snön

Chevrolet Corvette, om en vintage exempel eller en ny, är en snabb, rolig bil att köra. Men det är en sportbil som i slutändan är avsedd att drivas främst i vackert väder. En låg inställning, breda däck och massor av hästkrafter och vridmoment konspirerar alla att göra Corvette ganska utmanande att köra i snön. Inte för att det är omöjligt. Precis som någon bil, kan en Corvette köras i snö, så länge det inte är så djupt att bilens näsa agerar mer som en plog
1.
Feather gasreglaget. Corvette är bakhjulsdrivna och har mycket i vridmoment från en V8. När du tar bort från ett stopp i snön, fjäder gasen mycket lätt att undvika hjulspinn. Inte mosa på gasen. Om du känner däcken börjar snurra, lyfta försiktigt bort av gasen tills greppet återfås.
2.
Broms mycket gradvis och ge gott om tid att sluta. Nyare Corvetter har mycket bra låsningsfria bromsar (ABS) som förhindrar att bromsarna låser sig under panik stannar och när det finns lite dragkraft. Kommer dock ABS inte rädda er när det är mycket snö på marken. Tillåt dig själv gott om tid att sakta ner, titta långt framför dig för något du kan krascha in ska du inte bromsa snart nog.
3.
Corner långsamt. Gå inte runt hörn snabbt. Däcken på en Corvette har ett stort, platt kontaktyta (den del som kontakter vägen) och är inte riktigt utformade med snö i åtanke. Dessutom börjar inte snabbt i kurvorna tills Corvette pekar rakt eller om du är säker på att du har tillräckligt grepp för att undvika spinning ut från bakdäcken förlora sitt grepp.
4.
Lämna dragning eller stabilitet kontroll på om din Corvette är utrustad med denna funktion. Detta gäller mer moderna exempel. Inaktivera inte detta, eftersom det helt enkelt kommer att göra din bil mer svårt att kontrollera.

Tips och varningar


 • Liksom alla fullblodig sportbil bör Corvetter anses sekundära fordon om du inte bor någonstans där vädret är alltid trevligt. Du kan skada din Corvette kroppsterapi hjul eller indragning om du kör den i djup snö och is, sliten villkor. Kör inte det i snö som är mer än 2 inches djupt.


 • Relaterade artiklar


  varför backspeglar i bilar har döda vinklar?
  Vilka är fördelarna av slirskydd?
  hur man beräknar kilometer per liter till miles per gallon
  Vilka är riskerna med att köra medan du använder en mobiltelefon?
  hur man återställer en Mazda srs ljus
  hur man får ett körkort i Dubai
  hur de ska rikta dimljus
  hur man hittar en lokal trafik skola
  Hur man knyter ner ett fordon på trailer
  hur de is billås