hur man kan förbättra mpg på bilar

hur man kan förbättra mpg på bilar

Bränsleeffektivitet är en av de viktigaste nyckeltal när du använder ditt fordon. Få ut mer miles ur varje liter bensin du lägger i din bil kan likställa en enorm besparing under loppet av tiden. Medan ilska har varit att gå ut och köpa en hybrid eller annan typ av alternativa drivmedel för att se besparingar, kan du faktiskt öka gas körsträcka på din befintliga fordon genom att göra flera enkla uppgifter

Du behöver:
golvmattan.


1.
Kör lugnt och förnuftigt. Se till att inte hastigheten eller snabbt bromsa och accelerera. Genom att lätta på den acceleration och bromsning, kan du spara på din gas körsträcka med 33 procent på motorvägshastigheter och 5 procent på ytan gator.
2.
Följ hastighetsgräns. Ett fordon får faktiskt sitt bästa körsträcka på 60 mph. För varje 5 mph över 60 du kör, spenderar du en extra $ 0,24 per gallon för gas.
3.
Hålla vikten i fordonet till ett minimum. Övervikt gör fordonet arbeta hårdare för att påskynda och bibehålla hastigheter, och som använder mer bensin. Om du har 100 pounds extra, kan du sänka din effektivitet med 2 procent. Bara hålla bilen laddas när du absolut måste.
4.
Slå på Cruise Control om din bil är utrustad med det. Detta kommer att hjälpa ditt fordon upprätthålla en hastighet under en lång tid och kommer att hjälpa din gas körsträcka.
5.
Håll dig borta från tomgång för länge och använda overdrive redskap om du har dem. Tomgång bilar kommer att använda upp gas och inte gå någonstans, vilket kommer att sänka avståndet bilen kan resa på en tank. Overdrive redskap hålla varvtalet ner, vilket sparar gas över tiden.
6.
Få regelbundet underhåll utförs på fordonet så att motorn stannar i topp prestanda. Detta kommer att hålla motorn från att använda för mycket gas för att arbeta. Kontrollera att däcken är pumpade till sin rätt tryck. För varje 1psi under ideala press, kan du förlora upp till 0,3 procent i effektivitet.
7.
Kombinera resor när du går ut. Försök att få in skola och arbete samåkning som håller tank som körs längre, vilket sparar pengar över tid. När du reser, försök att hålla objekt från taket, eftersom detta ökar motståndet och minskar bränsleeffektivitet.

tips och varningar


 • ens göra en eller två av dessa steg kan ge enorma besparingar för dig. Titta att se vilka som du enkelt kan göra och börja omedelbart.
 • Det kommer att finnas tillfällen där det är bara inte möjligt att göra några av dessa (t ex vid bilkörning 60 mph kan orsaka en hastighet fara). Välj alltid säkerhet över effektiviteten.


 • Relaterade artiklar


  hur man betalar en New Mexico fortkörning biljett online
  Hur får man en texas motorcykelkörkort
  hur man kör runt kurvorna
  flera stopp ruttplanering
  säkerhetsbälte effektivitet
  hur man lär sig att köra en skoter
  typer av gatubelysning
  Vilka är fördelarna med defensiv körning klasser?
  hur man har en säker och trevlig körupplevelse
  hur man ska agera efter en Fender Bender