hur broms skickligt

hur broms skickligt

En del av säker körning och god kontroll över din bil kommer från en korrekt användning av bromsarna. De flesta människor tar bromsning för givet-man bara trampar på bromspedalen och du slutar. Men att använda bromsarna skickligt kräver övning och kräver att du håller ett par saker i åtanke. Du kan hjälpa dig själv genom att se till att dina bromsar är alltid i gott skick, och att dina däck har tillräckligt lufttryck och i god form
1.
Gör en långsam, stadig bromsningen när de kommer till en korsning eller en sväng för att föraren bakom dig tydligt meddela att du kommer till ett stopp. Stampar på bromsen i sista minuten vid varje korsning lägger stor slitage på bromsarna och inte ger tågföraren bakom dig tillräckligt reaktionstid.
2.
Pump bromsarna eller puls foten på bromspedalen när du kommer till en snabb hård stopp i en bil som inte har låsningsfria bromsar (abs. ) Detta kommer att hålla bilen låser sig och gör att du kan styra om det behövs.

3.
Ta en liten bit av trycket på bromspedalen om dina bromsar ta upp på ett icke-ABS utrustad bil. När du känner att bromsarna blir lyhörda igen, då återanvända mer tryck.
4.
Jam foten på bromsen och ligga kvar där om du är i ett ABS utrustad bil, även om bil ryser. ABS-systemet pulser automatiskt på bromsarna om sensorerna ser bromsarna beslag upp.
5.
Ta foten från gasen först om du känner att du är skjutbara i snö eller vattenplaning på våt väg innan du lägger din fot på bromsen. Slående på bromsarna när du är i en bild kommer att göra dig oförmögen att styra och mindre möjligheter att kontrollen över bilen.

tips och varningar


 • Planera dina svängar i förväg och bromsa först innan du slår. Detta förhindrar onödig stress på bromsarna.
 • Håll två sekunders avstånd mellan dig och bilen framför dig att ge dig och dina bromsar avståndet som behövs för att komma till ett säkert stopp i en nödsituation.


 • Relaterade artiklar


  traktor-trailer förfaranden för besiktning
  hur man skal ut i bilen
  hur man förbereder för en säker väg resa under semestern eller när som helst: körtips
  fakta om användandet av säkerhetsbälte
  hur man styr en glidande bil
  hur till vända på en Ford Fusion dimljus
  cykel pendlare säkerhet
  hur man kan öka chevy bränsle körsträcka
  hur man kan förbättra auto gas mpg
  främsta orsakerna till mäns uttjänta fordon