faran för en verktygslåda på baksidan av en rörlig suv

faran för en verktygslåda på baksidan av en rörlig suv

Inga tunga föremål i bilen måste stuvas säkert. Vardagliga erfarenheter och fysikens lagar kommer att säga att i en olycka, kommer objekt flyga runt i en bil. I denna situation kan en lös verktygslåda vara dödligt

Du behöver:. .
Golvmatta

Motion

För konstant varvtal, brukarna och objekt inuti en bil i rörelse rör sig i samma hastighet som bilen. Eftersom bilen och alla objekt flyttar ihop, detta är en säker situation.

Inertia

Lagen i tröghet säger att föremål i vila tenderar att stanna på det sättet, och objekt i rörelse tenderar att stanna i rörelse. Inom fysiken kallas detta Newtons första lag.

Plötsligt stopp

Om din bil kolliderar med något eller om du bromsar plötsligt stannar bilen snabbt. Föremål i bilen som inte är fast bundna kommer att fortsätta framåt.

Toolbox

En lös verktygslåda i baksätet av en rörlig SUV kommer pitch framåt i förhållande till resten av bilen om du bromsar. En låst verktygslåda kommer att bli en stål missil rusar mot passagerarna. En olåst verktygslåda kommer att skicka vassa verktyg flygande mot de åkande.

Force

Verktygslådan kommer att flytta på bilens hastighet innan den stannade. Det kommer att leverera en kraft på vad objektet sedan stannar det. Vid typiska trafik hastigheter kan denna kraft döda.


Relaterade artiklar


vad är Hov lane?
hur man kan stoppa din bil om du bromsar misslyckas
olyckor orsakade av mobiltelefon använda
hur du skyddar din bil från stöld
typer av bilbälten
Toyota Prius krocksäkerhet
hur man beräknar en bil däck kompaktlastare varumärke
säkraste bilar som någonsin gjorts i USA
hur man kör säkert i snö
Skillnaderna mellan pelikan & lunnefågel korsningar