fara i krockkuddar

fara i krockkuddar

Sedan blir obligatoriskt i amerikanska bilar i slutet av 1990, kan krockkuddar finns i nästan alla bilar och lastbilar på vägarna i dag. Även om de är krediteras med att rädda tusentals liv, gör de några omedelbara och långsiktiga risker

Du behöver:. .
En standard fordon
ett öppet område eller parkeringsplats.
en lätt lutning som en liten kulle eller ramp.
någon som kan lära.

Beskrivning

Airbag, placeras i ett fordon inre, blåsa när den utlöses av kollisioner. Den uppblåsta påsen ger en buffert för att skydda de åkande.

Drivrutiner

explosiva kraften i en krockkudde plötsliga inflationen träffar förarens huvud och bröst, vilket kan orsaka skada. En person som sitter för nära ratten kan allvarligt skadas eller dödas.

Barn

Många stater har lagar som förbjuder barn från att rida i det främre passagerarsätet område i en bil. Många har skadats eller dödats av krockkuddar inflationen.

Natriumazid

Natriumazid är drivmedel i luftkuddarna att när den utlöses, snabbt producerar kvävgas. Det har giftiga egenskaper som kan påverka nervsystemet och hjärt-system, bland annat. Om en luftfylls krockkudde och tårar öppna, får passagerarna att utsättas för denna kemikalie.

Tillverkning

På grund av natriumazid är explosivt och giftigt, måste krockkuddar noggrant hanteras och förvaras när de görs och installeras i fordon.

omhändertagande

Airbag måste avlägsnas från bilar som skrotas. Det föreligger risk för natriumazid att sippra ner i marken och vattnet nära junkyards.


Relaterade artiklar


SUV välter säkerhet
hur man känner sig säker och bekväm som en utsedd förare
hur man undkommer en sjunkande bil
hur man kör en manuell växellåda (stick-skift) bil
hur man installerar en bakåtvänd nyfött bilbarnstol
hur till vända på en Ford Fusion dimljus
hur man kan kontrollera status för en Tennessee körkort
hur säkra en presenning
hur man ansöker om en motor transportör antal
new york DMV platta information