Varför ska du ha hjälm

Varför ska du ha hjälm

Vissa termer som "kalott", "hjärnan hink," "Skid lock" eller "mössa" har alla använts för att beskriva hjälm. Men gör sådana ord återspeglar den verkliga betydelsen av motorcyklisten s växel? Varför finns det Department of Transportation standarder för hjälm? ? Är hjälmen effektiv

godkända hjälmar

Det finns fem Department of Transportation-godkända hjälmar som går att användas. Dessa hjälmar är den halva hjälmen, de tre fjärdedels hjälm, den modulära eller flip-up, det fulla nominella hjälm och off-road hjälmen. Enligt Kalifornien Vägverket eller Motorcycle Handbook ". De flesta ryttare rider långsammare än 30 mph när en krasch inträffar vid dessa hastigheter kan hjälmar minska både antalet och svårighetsgraden av skallskador med hälften. "

Effektivitet

Om en DOT-godkänd hjälm är sliten ordentligt, oddsen för lidande grav hjärnskada kan minskas kraftigt. En krasch utfallsdata utvärdering (koder) studie fann "att motorcykelhjälmar är 67 procent effektivt för att förebygga hjärnskador och att un-hjälmförsedda motorcyklister inblandade i krascher var tre gånger större risk att drabbas hjärnskador än de som använder hjälm. "Det förutsätter att hjälmen är ordentligt sliten enligt DOT standarder och tillverkarens anvisningar.

Kostnad

hjälmanvändning påverkar budgetens nationellt såväl. National Highway Traffic Safety Association uppskattar att hjälm använda sparade $ 1,3 miljarder euro under 2002. "En ytterligare $ 853. 000. 000 skulle ha räddats om alla motorcyklister är inblandade i dödsolyckor hade slitna hjälmar," NHTSA sagt. Medan den genomsnittliga hjälm kan kosta allt från $ 50 till $ 400, detta är bara en liten bråkdel av kostnaden av skador som åsamkats inte bär en.

DOT standarder

DOT har normer som måste vara uppfyllda innan en hjälm kan göras tillgängliga för för konsumenten. Dessa standarder behandlar inverkan eller kollision testning, att ha en ordentlig hakrem för att hålla hjälmen på plats, liksom att se till att huvudet är täckt ordentligt.

Teknik

Idag hjälm kommit långt från dagar innan. Ett mycket positivt motiv för att bära en hjälm är för dem som kör med en passagerare eller en grupp. Vissa hjälmar nu är utrustade med teknik för ryttare att tala med varandra, att garantera säkerhet i grupp och hjälpa ryttare besluta enkla saker såsom bränsle, mat eller stannar toalett.

Lagar

Motorcykel hjälm lagar varierar från land till land. För en komplett guide till de nationella lagstiftningarna, besök www. ironhorsehelmets. com /laws. htm


Relaterade artiklar


Hur man kan driva starta en bil (med manuell växellåda / stick shift)
hur man positionerar automatiskt speglar
Definitionen av betjänad parkering
historien om säkerhetsbältena
hur man kan förebygga distraktioner under körning
racing tips
inte Texas lag kräver en student föraren har försäkring?
hur man kan öka chevy bränsle körsträcka
hur man kan spara gas och pengar
gör aaa hjälp med alkoholproblem?