vad är den förväntade livslängden för stötdämpare?

vad är den förväntade livslängden för stötdämpare?

Tvärtemot den allmänna uppfattningen, stötdämpare är inte vad absorbera stötar i bilen. Fjädrarna ta hand om det. Stötdämpare är vad hjälpa till att stoppa fjädrar från oscillerande efter en störning absorberas av fordonet, och de kan inte repareras --- endast bytas ut. Utan dem skulle fjädrarna fortsätta oscillerande långt efter chocken absorberas

Shock Absorber

stötdämparen i sig kan också kallas för "spjäll", på grund av dess syfte, de dämpande av chocker absorberas av bilens fjädrar

Hur det. Fungerar

Stötdämpare arbete främst på grund av hydraulvätskor. De har kolvar som fäster stöder på fordonet och hydraulvätskor som hjälper till att kontrollera svängningar i bilens fjädrar.

Förväntad livslängd

Stötarna tenderar att gå illa med tiden. Enligt basiccarrepair. com, "försämring sker gradvis. " Du kan inte förvänta att kunna exakt förutsäga när störningar kommer att gå illa eftersom mängden slitage som de får är en stor faktor för deras förväntade livslängd. I fordon där de chocker används ofta och för mycket (t. ex. terrängfordon), är de riskerar att slitas ut förr.

Heavy Duty vs Standard Duty

I en värld av stötdämpare, kan du komma över begreppen "tunga" och "standard plikt. " I början kanske du tror att detta refererar till sin förväntade livslängd, men inte luras. Tunga och standard plikt hänvisa till syftet för vilket stötdämpare skapades. Tunga stötdämpare är gjorda för att absorbera mer allvarliga chocker och kan hittas på fler tunga fordon. Standard tull stötdämpare är mer sannolikt att hittas på din genomsnittliga bilen.

Mer om förväntad livslängd

Enligt basiccarepair. com, är den största faktorn i din stötdämpare medellivslängd de typer av vägar du kör på . Smidigare vägar leder till mindre slitage i din stötdämpare. Och eftersom det inte finns något verkligt noggrann sätt att avgöra om din chocker kommer att pågå, är det rekommenderat att du får dem inspekteras en gång varje halvår.


Relaterade artiklar


hur du förnya din licens på Austin DMV
hur man växlar i en semitruck
hur du söker en Texas registreringsskylt eller VIN-nummer
kan man köra med snökedjor bara på framhjulen?
säkerhetsfunktioner av bilar
hur de ska hålla sig vaken på vägen
hur man undervisar en ny tonåring föraren att köra
hur man kan kontrollera att köra säkert
hur man skall reagera i en bilolycka
säkerhetstips för körning i snö