hur övergången till neutral för att spara gas

hur övergången till neutral för att spara gas

När gaspriserna är höga, att hitta sätt att bevara bensin är ett måste. Några alternativ inkluderar bilpooler, cykling och söka efter de lägsta gaspriserna i ditt område, men du kan också spara genom att bränna mindre gas när du kör. Flytta din bil till neutral under vissa körförhållanden kan minska antalet resor som du måste göra till bensinstationen

Du behöver:.
Tröttna tryckmätare

växling. med manuell växellåda


1.
Tryck din koppling, växla uppåt och trycker på gasen för att accelerera.
2.
Håll kopplingen ner och flytta bilen i friläge när du når en utförsbacke i vägen. Du vet att du är i neutral när du kan växla växelspaken från vänster till höger.
3.
Släpp kopplingen och kryssning ner för backen i neutralt tills du når plan mark eller måste stanna för trafik. Även när du flytta tillbaka till växel, försöka hålla bilen körs med en konstant hastighet som vägen planar.

Shifting med automatisk växellåda


1.
Accelerera genom att trycka på gaspedalen.
2.
Ta din fot bort av gasen och flytta bilen i friläge när du når en utförsbacke i vägen.
3.

Cruise ner för backen i neutral växel tills du når nivån marken eller måste stanna för trafik. Utan att bryta mot några hastighetsgränser, använd fart du har från att köra ned för att fortsätta flytta eftersom vägen planar.
4.
Shift bilen i enhet att hålla en konstant hastighet.

tips och varningar


 • Du behöver inte nödvändigtvis ha att köra på en nedgång till kryssning i neutralläge. Du kan bygga upp hastigheten på plan mark, flytta bilen i friläge och låt den kryssning tills den saktar till en hastighet som kräver att du lägga in en växel för att accelerera.
 • Om du är cruising på en väg med en brant backe och mycket lite trafik, glöm inte att flytta bilen tillbaka till en högre växel innan du försöker accelerera. Om du har glömt, när du trycker på gasen kommer bilen att göra en varvande ljud men kommer inte att gå framåt.


 • Relaterade artiklar


  hur man överklagar en fortkörningsböter
  hur man använder en automatisk växellåda
  bilvrak: Hur får man en bil fast
  hur man förlorar en svans (följs av en bil)
  3 typer av defensiv körning system
  hur man kör en pinne
  hur man undviker biljetter medan fortkörning
  vad man ska göra i en trafikolycka
  bilbarnstol säkerhet
  hur man beräknar resa miltal