hur man mäter vägsträckor

hur man mäter vägsträckor

En viktig del av planerar en bilsemester är att bestämma avståndet. Detta gör att du kan ta reda på hur lång resan kommer att vara där du vill stanna och hur mycket gas du behöver för att köpa längs vägen. Mätning vägsträckor är inte svårt innan du påbörjar din resa eller längs vägen. Bo u00E0 jour med situationen kommer att hålla dig i kontroll och gör det lättare att justera planer som behövs

Du behöver:. .
Bil
tålamod.


1.
Använd en GPS (Global Positioning System) enhet eller en online-karta tjänst som Mapquest eller Yahoo Maps. Ange startadress och slutpunkt. Vissa tjänster kan du bestämma stopp längs vägen. Med den informationen kan GPS-eller online-karttjänst ge dig den närmaste vägen eller andra alternativ, som att undvika betalvägar. De kommer också att berätta hur långt i miles din resa ska bli.
2.
Återställ ditt trippmätare, antingen när du köper gas i början av din resa eller när du drar ur på uppfarten. Om du inte misstycker en grov uppskattning av avstånd och macken ligger några miles från ditt hus, återställa det på bensinstationen. Annars trycker på den knappen när bilen är fortfarande i din uppfart. Trippmätare registrerar din disk i miles eller kilometer, beroende på hur du har den inställd. Många låter dig växla. Vissa bilar har två resa vägmätare. . Du kan använda en för att beräkna gas körsträcka och den andra för att mäta avstånd
3
Använd kilometer markörer längs vägen för att räkna ut hur långt det är till nästa stad, bensinstation eller rastplats. Mile markörer stå längs höger sida av vägen i tiondelar av en mil längs de flesta motorvägar och U. S. motorvägar. Vissa statliga vägar har också dem. Många motorvägar har också skyltar längs vägen som kommer att berätta hur långt det är till nästa stad eller ort, samt platser längre bort.

Tips och varningar


 • Om du inte har en GPS eller tillgång till Internet, köpa en färdplan eller kartbok för att mäta vägsträckor. Kartan nyckel kommer att erbjuda en skala för att ge dig en grov uppskattning av avstånd. Kartan kan också visa körsträcka tabeller mellan större städer.
 • Rand McNally erbjuder även en online Reseplanerare som hjälper dig att beräkna avstånd.
 • Köp en full tank innan du reser.


 • Relaterade artiklar


  alternativ för slirskydd på is
  hur man beställa en kopia av din Texas färdregistreringen
  historia av krockkuddar
  hur till vända din man till en bättre förare
  hur man beter sig när stoppad av polisen
  hur man använder parkeringsautomater
  bilspel tips
  terrängkörning ridning Tips
  bilvrak: Hur får man en bil fast
  hur man får en förares abstrakt