hur man kör växelspaken för nybörjare

hur man kör växelspaken för nybörjare

Är du ute efter att lära sig att köra en pinne skift eller manuell bil? Att köra en manuell är som att cykla. När du lär dig är det svårt att glömma det. Om du gör, allt du behöver lite av praxis och du är tillbaka på rätt spår.

Jag lärde mig att köra en växelspak när jag var tonåring och det har varit en mycket användbar färdighet. Jag lärde mig genom trial and error, men det finns några tips som jag önskar att jag hade som skulle ha gjort min lärandet mycket bättre och snabbare.

Denna artikel kommer att berätta för dig vad du behöver veta om att köra en manuell bil.

Läs alla riktningar innan du fortsätter.

Med övning och lite tålamod kan du lära dig att köra en pinne övergång antingen samma dag eller inom några dagar. Allt beror på din lärare och din inlärningskurva (hur fort du lär dig ett nytt trick)

Du behöver:.
Manuell bil (växelspaken)
. Töm Parkering.
En vän som är väl insatt i att köra en manuell och villig att sitta med dig i bilen medan du lär dig.
Tålamod.


1.
Lär känna Gears och placering av pedalerna.

Kontrollera att växel shifter är i Neutral om inte din vän uttryckte det i Neutral innan du sätter dig i bilen.

När du kör kommer du att flytta med höger hand och vrida med vänster samtidigt som din högra fot är på gas eller broms pedaler och din vänstra fot används för att trycka in kopplingspedalen.

När man tittar på pedalerna, pedalen längst till vänster är kopplingen, är mitt bromsen, och längst till höger är gasen.
2.

Tryck in kopplingspedalen, Parkera och Shift Gear växelreglage i 1: a växeln. Första växeln kräver oftast att du kan flytta shifter längst till vänster och sedan uppåt. Släpp kopplingen när växelreglaget är i växeln.

starta inte bilen ännu. Just nu är du bara lära sig om kugghjulen. Gör samma sak för de kommande 5 eller 6 växlar. Skjut alltid i kopplingspedalen att flytta och släpp sedan när den är i växeln.

Flytta inte till steg 3 tills du är bekväm med steg 2.
3.

Öva dina fötter samordning innan du börjar köra. Tänk om dina fötter var en gungbräda. När man går upp går den andra ner. Som kopplingspedalen kommer upp, gasen går ner. Men det är en smidig transaktion och långsam i början tills du får din fot rätt.

Du kan gå till arkaden och praktik på en körsimulator för att ge dig en idé om hur man ska samordna dina fötter.
4.
hitta en tom parkeringsplats att träna i.

Det är bäst att praktisera i ett område där det inte finns en massa bilar runt och där du inte känner mig så nervös. En kyrka parkeringsplats, biograf, gamla köpcentrum är bra ställen att träna i. Har din vän köra bilen till där du kommer att träna.
5.
Hitta en startpunkt och en slutpunkt så att du har en destination.

Låt oss säga att du vill börja på parkeringen Rad 14 och köra till Rad 12. Detta kommer att ge er en kort destination att gå till istället för att köra i cirklar och bli frustrerad.
6.
Tryck in kopplingen och starta motorn.

En manuell bil startar inte om du inte trycka in kopplingen och håll den. Släpp kopplingen Endast om det är i neutralläge. Om du är i 1: a, 2: a eller något annat redskap du kommer att avstanna bilen. När i Neutral, om bilen är i rörelse antingen steg på bromsarna eller dra i e-bromsar (nödbroms).
7.
Ready? Slappna av, ta några djupa andetag och trycka kopplingspedalen ner och flytta in först (1st) växel. Släpp inte kopplingen, men ändå!
8.
Vid det här laget en fot ska vara deprimerad på kopplingspedalen medan den andra är redo att kliva på gasen. Detta steg tar en liten finess och praxis.

release Samtidigt kopplingen LÅNGSAMT (med din vänstra fot) samtidigt som du försiktigt trycker på gasen (med din högra fot). När du fortsätter att släppa kopplingen, fortsätter att ge bilen lite gas. Du kommer att känna bilen framåt.

Om bilen motorn börjar skaka, du släpper kopplingen för snabbt utan att ge tillräckligt med gas och den kommer att avstanna.
9.
När det börjar att flytta du börjar höra ett vinande ljud (vanligtvis runt 2,500-3,500 rpm varje bil är lite annorlunda). Detta betyder att du måste växla. Som det är i rörelse, flytta in andra (2nd) redskap.
10.
När hastigheten ökar måste du växla komma ikapp eller kommer du att bränna kopplingen.
11.
att sakta ner, flytta bilen till en lägre växel såsom tredje (3: e) eller andra (2nd) redskap.

Du känner hur motorn "håller tillbaka. " Steg på bromsarna för att fortsätta att bromsa bilen ner.

När du når de hastigheter under 15 km /h, kan du sätta bilen i friläge, släpper kopplingen och fortsätta att trampa på bromsen tills det tar stopp eller lägga i ettans växel, hålla koppling, stoppa bil, och släpp sedan kopplingen att Neutral.

Dra nödbromsar för att hindra bilen från att flytta.
tolv.
Fortsätt att öva tills din vän säger stopp eller tills du känner att du hade nog för dag. När du har en ny växel ner, då kan du gå vidare till förskott metoder som driver upp kullar och downshifting för att bromsa bilen ner.

Tips och varningar


 • Öva inte på en helt ny bil. Ny manual bilar bör drivas av personer med en hel del miles under deras bälten. Någon lära sig köra en pinne övergång måste träna på ett försiktigt begagnad bil. (Min personliga åsikt, göra vad du vill)
 • Du kanske inte får det första försöket men bara fortsätta att försöka. Om du inte får det i dag, försök igen imorgon.
 • inte bryta mot några lagar, säkerhetsbältet, följ alla skyltar.
 • Kör inte bil på den öppna vägen tills du känner dig bekväm att köra en växelspak. Rädsla kan orsaka olyckor.


 • Relaterade artiklar


  lagar om fortkörning biljetter
  hur man kan minska dina chanser att ha en större bilolycka
  hur man kan förbättra bränsleekonomin för en Lincoln flygare
  hur man kör utan en olycka
  hur man rapporterar en stulen bil rikstäckande
  tips om att förbättra gas körsträcka
  hur man ska utöva säker körning
  hur ska smart om parkeringsplats säkerhet
  hur man kör säkert på stora vägen
  hur att besegra din körtillstånd test