hur man kör en hybrid för maximal gas körsträcka

hur man kör en hybrid för maximal gas körsträcka

Hybridfordon ge förare möjlighet att uppnå betydande förbättringar i fråga om bränsleeffektivitet genom att införa en ny typ av drivlina som kombinerar en elmotor, regenerativ bromsning och avancerad transmission. Om du kör en hybrid som en vanlig bil, kan du inte se många fler miles per gallon i bränsleekonomi, men några förändringar i ditt körsätt kan ge imponerande resultat

Ändra din teknik: vad som brukade vara dåligt nu kan vara bra


1
steg på den. ! För en hybrid, rask acceleration till önskad marschfart maximerar effektivitet från både el-och gas-komponenter, enligt Mother Earth News. Detta betyder inte att du kan snabba överallt, men en snabb scoot bort från ljuset faktiskt fungerar bättre än en lätt beröring.
2.
Undvik motorvägar om yta vägar är en option. Stop-and-go-trafik låter din hybrid gå vidare med mindre bensin eftersom hybrider använda regenerativ bromsning för att ladda batterierna. Dessutom kan din hybrid kunna köra från stop till stanna vid lägre hastigheter på batteri ensam, vilket innebär att inga bränsleåtgång alls.
3.
Broms mjukt och längre. Detta gör att regenerativ bromsning mer tid att arbeta. Detta kan också låta dig upptäcka möjligheter att undvika att komma till en punkt, vilket sparar den extra energi som behövs för att få rullning igen.
4.
Ställ din farthållare att elektroniskt behålla din hastighet i stället än att använda gasen när det är möjligt. Farthållaren har hastigheten mycket smidigare och fint än de flesta förare kan. Om du noll på den hastighet som bäst balanserar din bränsleförbrukning med detta framåt, då din körsträcka kan skjuta i höjden.
5.
Minimera din användning av stereo, luftkonditionering, plug-in elektronik, navigering, och även inre och yttre ljus så mycket som möjligt. Alla dessa använder makt som kan användas av elmotorn. Bara att stänga av din luftkonditionering, men det gick uppför backar kan ge dig en märkbar förbättring i MPG, enligt HybridCars. com.

tips och varningar


 • använda bilens display bränsleekonomi (om sådan finns) för att spåra variationer i din MPG utifrån olika körsätt. Vissa hybrider, som Ford Fusion Hybrid har även avancerade bildskärmar som ger en stor mängd information för förare att träna maximera deras bränsleekonomi.
 • Kom ihåg att vara en säker förare först. Om din körteknik fara för dig eller hindra andra, sedan byta dem så att du kör med hänsyn till trafiken omkring dig.


 • Relaterade artiklar


  fordonssäkerhet information
  hur man kan förebygga en bakre änden olycka
  hur man kan förbättra gas körsträcka på en v8 sierra
  hur man hanterar en icke-skada trafikolycka
  hybrid körsträcka tips
  hur man undviker Roadrage
  hur man kör en turboladdad bil
  hur rida en 2008 Harley Fat Boy
  Hur får man en Pennsylvania körtillstånd
  miata köranvisningar