hur man kan spara gas och pengar

hur man kan spara gas och pengar

Tio enkla sätt att spara gas och pengar på ditt fordon
1.
Pumpa däcken till 5-10 pounds tryck över vad som rekommenderas. Kontrollera dem ofta! Tryck försämrar över tid och förändras med temperaturen. Du kommer att spara 5% på de flesta fordon.
2.
Kör som du har ingen broms!

Tänk hur du skulle köra om du inte hade några bromsar: Du skulle accelerera långsammare och se framåt för att förutse hur mycket utrymme du skulle behöva kust till stopp. Om du måste använda dina bromsar ofta, du kommer för fort.
3.
Använd syntetisk olja i motorn på de flesta nyare bilar och en del äldre med låg miles. Använd syntetiskt fett i manuell växellåda och bakre differential. Synthetics minskar friktionen i de flesta fall.

Det är värt den extra ursprungliga utgiften och inte kräver byte av olja så ofta. Beräkna extra kostnader och antalet oljebyten du normalt har och vanligtvis behöver du bara byta olja filter 3 tider till ett oljebyte.
4.
inte lottlös! Du får NOLL mpg när du tomgång. Undvik drive-genomföringar eller stänga av motorn medan i alla väntar linje som kommer att hålla dig tomgångskörning mer än en minut.

Kör inte omkring och letar efter närmaste plats. Det förmodligen inte kommer att spara tid och det kommer att kosta dig $ $ för gas. Alla behöver mer motion.
5.
Bort övervikt. Det finns massor av objekt i din bil som lägger vikt som inte är nödvändiga (bil kedjor i sommaren). Även lägga passagerare signifikant minskar din körsträcka. Övervikt passagerare kan väga så mycket som 2 personer.
6.
Bort takräcken om du inte använder dem och säkert några bärare eller hölje på fordonets tak. Allas körning profil är annorlunda, men om du aldrig har behövt använda din reservdäck under alla de år du har kört, överväga att ta bort det och förvara det.

flesta flat däcken är långsam läckor. Om du tittar på dina däcktryck (ovan) som du bör, kommer du plats här innan det blir en på-väg nödsituation.
7.
Kör skyltad hastighet eller mindre om du kan. Var 5 mph över 60 minskar din körsträcka med cirka 5%. Kom ihåg att 5 var 5! Komma i rätt körfält och ta din tid. Mycket mindre stress!

Du kör smartare och har större chans att undvika olyckor.
8.
Coast med foten på gasen när det är möjligt. Du kommer att bli förvånad över hur lite energi det tar att få dig upp farten och stanna i rörelse. Om du har en MPG spårvidden på ditt fordon, titta på det och ställ det ofta att se hur du gör. Utmana dig själv att göra bättre!

Utrullning rekommenderas endast om du har en manuell växellåda och är avancerade nog att köra därefter. De flesta automatiska växellådor kommer att skadas om utrullning i friläge.
9.
Inte kontrollerar användningen kryssning! De flesta bilar idag har en rörlig begränsningsvärde. Den lägre delen av gasen oftast använder den mest gas eftersom med dagens mindre motorer, design tillverkaren på det sättet att ge dig intryck av mer makt. Farthållaren använder massor av gas för att hålla dig på den hastighet du har ställt in.

vill se hur det fungerar, sätta på farthållaren och låt foten vila på pedalen. Du kommer att se till att pedalen resan är betydligt mer än vad du skulle använda själv för att hålla hastigheten.

Farthållare på äldre bilar (70-talet och tidigare) kan ha vissa fördelar, men i allmänhet ut-drive kryssning kontroll.
10.
Planera dina resor. Många resor och ärenden kan kombineras för att spara gas och pengar.

Gasen pengar du sparar kommer att vara betydande, men kommer också att resultera i enorma besparingar på grund av längre livslängd delar som bromsar, växellåda, däck och andra delar av ditt fordon.

Jag har konsekvent uppnått 13-17 + mpg i en Hummer H2! Det kan göras . . .


Relaterade artiklar


historia av krockkuddar
vad är en suv?
hur du kan förbättra din bränsleekonomi / gas körsträcka
Hur kan du få en kopia av en CHP polisanmälan på nätet?
hur man ger rätt råd trafikolycka till familj och vänner
hur man handhar en gaffeltruck säkert
vad är en prick test för lastbilschaufförer?
auto säkerhetsbältet historia
förarutbildningen krav
hur man får ett handikapp tecken för ett fordon