hur man kan öka mpg av en Prius

hur man kan öka mpg av en Prius

Toyota Prius är en av de mest populära hybrider närvarande finns på marknaden. Alla, från kändisar till vanliga dödliga verkar bli i Prius vurm. Och av goda skäl. Prius är en riktig befrielse från plånboken nypa som alla känner till bensinpump. Vissa ägare av denna smarta bil göra en hobby av att få stjärn bränsle körsträcka

Du behöver:.
Tröttna tryckmätare


1
Planera din rutt. . för att undvika långa sträckor av motorvägen, men där man kan hålla en konstant hastighet. Även om de flesta bilar får bättre gas körsträcka på motorvägen, hybrider som Prius har en sweet spot för maximal bränsleeffektivitet som finns mellan 35 och 45 mph. Så avstå från höga hastigheter mellanstatliga för mer mjuk hastigheter på fasad vägen eller större gator. Om du behöver köra på motorväg, försök att håll hastigheten cirka 55 mph. För varje mil ovan denna hastighet, gör att luftmotståndet som skapats av vinden hätska din Prius är flanker bränsle körsträcka försämras avsevärt.
2.
Håll Prius i toppform mekaniskt. Färska pluggar, bränslefilter och korrigera justeringar ventil alla hjälper till att hålla motorn i din Prius frisk och lycklig, som i sin tur hjälper motorn återvända högsta bränsle körsträcka. Toyota rekommenderar 5W-30 vikt olja till Prius, som kan vara antingen verklig olja eller syntetisk olja. Var noga med att använda rätt olja, eftersom tyngre olja kommer att minska mpg av din Prius. Av olja och filter ska bytas var 5. 000 miles på HSD Prius och varje 5. 000 till 7. 500 miles på Classic Prius. Vissa Prius ägare har rapporterat en liten mpg förbättring med syntetisk olja.
3.
Övervaka din däcktryck för att se hur mycket luft i dem är det belopp som rekommenderas av däcktillverkaren. Intressant nog har Prius ägare funnit att Toyotas däcktryck rekommendationer är för låga, vilket samtidigt hjälpa Prius rida mjukare, har en negativ inverkan bränsle körsträcka, liksom däckens livslängd. De flesta Prius ägare har haft bäst resultat med 42 psi (pounds per kvadrattum) i sina däck. Däcken på en Prius bör också roteras varje 5000 miles.
4.
Försöka kombinera så många ärenden som möjligt till en resa. Starta en Prius när det är kallt tar extra energi, så försök att maximera din användning av det när det redan är uppvärmd, istället för att låta den svalna och sedan starta den flera gånger. I en Prius ger multi-display på instrumentbrädan omedelbar feedback som visar den lägre mpg när fordonet är kall. Prius Classic är avsedd att vara ett SULEV (Super Ultra Low Emissions Vehicle) och Prius HSD är avsedd att vara en AT-PZEV (Advanced Technology-Delvis Zero Emission Vehicle) när den är i bruk. För att göra detta måste katalysatorn hållas varm för bästa mpg skall kunna förverkligas.


Relaterade artiklar


hur man kör säkert med vilda förare
snökedjor storlek guide
hur man undviker trafiken i Los Angeles
körtillstånd regler och föreskrifter
Hur ska jag bära min säkerhetsbälte?
Vad betyder vägassistans?
hur man kan hoppa starta ett batteri
hur man kör en bil manuell växling
hur man kan få tillbaka förtroendet för körning
hur man kör på is och snö säkert: körning tips för nybörjare