hur man kan minska däcktrycket för snö & is

hur man kan minska däcktrycket för snö & is

Att minska däcktrycket på bilen kan bli nödvändig om det finns en hel del snö och is där du bor. Genom att minska trycket något, får du mer dragkraft eftersom mer gummi kommer att drabba trottoaren. Tänk på att däcktrycket tenderar att sänka sig på vintern med en hastighet av 1 PSI för varje 10-graders temperaturfall. Försök att följa de rekommenderade PSI som anges av fordonstillverkaren, eftersom att ha rätt däcktryck är viktigt för din säkerhet och kan också förbättra bränsleekonomin.

Du behöver:
tröttna tryckmätare

Instruktioner


1
Skruva ventilhuven på däcket. . . Använd spetsen slutet av ventilhuven att släppa ut luften ur däcket genom att trycka ned den lilla staven i däckets ventil. Du kan också använda mätaren däcktrycket att skjuta staven ner och låt luft.
2.
Använd lufttrycksmätare för att mäta mängden luft som du släppa ut. När du låter luften ur, stegvis kontrollera däcktrycket med hjälp av mätaren. Titta på PSI behandlingen dina däck tryckmätare noga.
3.
Sluta låta ut luft när mätaren visar PSI läsning som du vill. Se till att behandlingen inte är utanför gränserna för det rekommenderade däcktrycket för din bil. Upprepa processen för alla dina däck.
4.
Kontrollera lufttrycket i däcken minst en gång i månaden. Vanligtvis däcktryck minskar naturligt under den kalla vintern månaden, så du får nog lägga till mer luft än att ta bort. Inte under-blåsa dina däck för mycket eftersom du löper större risk för olyckor, rollovers och däck explosion. Mycket för lågt lufttryck tenderar att överhettas.

Tips och varningar


 • överväga att skaffa vinterdäck på vintern. Dessa är gjorda av gummi föreningar som är mer flexibla i kallt väder än vanliga däck.
 • Kontrollera lufttrycket i däcken efter stora svängningar eller doppar i temperatur.
 • Släpp inte luft från däck när hjulen fortfarande är varma.
 • inte tömma dina däck i onödan. Däck med mycket lågt tryck gör körningen mycket osäkra. Se bilens manual för rekommenderade PSI.


 • Relaterade artiklar


  hur man använder ett headset för att köra lagligt
  instruktioner för hur man kör en pinne skift
  hur man kan stoppa bilen när bromsarna inte
  hur man anmäler någon för vårdslös körning till polisen
  hur du förnya din licens på Austin DMV
  vad är en radarn för?
  säkerhetsbälten & Newtons andra lag av rörelse
  Fördelarna med att använda bilbälte
  prius ekonomi tips
  hur du slår på strålkastarna på en Ford Focus