hur man kan förhindra din bil blir stulen eller brytas i

hur man kan förhindra din bil blir stulen eller brytas i

Tyvärr har många av oss har tvingats utstå den fruktansvärda upplevelsen att leta efter din bil och sakta inse att det inte är där du lämnade det. Även helt enkelt glömmer för några minuter där du lämnade din bil kan vara en mycket obehaglig upplevelse. Råkar ut för bilstöld eller rån är inte bara en traumatiserande upplevelse, kan det också potentiellt vara ganska dyra. Förutom att behöva betala självrisken på din försäkring, kan en stulen bil resultera i förlust av alla personliga saker du hade i bilen vid tiden för stölden. Genom att följa de 5 stegen i denna guide kommer du att avsevärt minskar dina chanser att bli utsatta för en biltjuv. Tro inte att det inte kan hända dig, för ingen är helt säker från den oförutsägbara karaktären av en bestämd brottslig

Du behöver:.
Förarhandbok


1.
Lämna aldrig värdesaker på gatan-Det kanske låter självklart, men många människor tenderar att inte på allvar utvärdera vad en tjuv kan anse sig vara värdefulla. Många tjuvar kommer att bryta in i en bil bara för att stjäla ett GPS-system du har lämnat fastnat på ditt fönster. Tjuvar som denna attack ofta många bilar på en gång, ofta med fokus på lägenhet komplex eller nattklubbar. Även den enkla handlingen att lämna ett gym påse i baksätet kan reta en tjuv att bryta in i ditt fordon. Även om påsen inte har något i det men kläder gym, kan de stjäla väskan i hopp om att hitta dyra sneakers, mp3-spelare, plånböcker eller andra värdefulla föremål. För att vara så säker som möjligt, alltid sätter väskor i bagageutrymmet och ta bort din GPS från ditt fönster varje kväll. Om din GPS använder ett fäste eller enhet, försöker ta bort det också, bara för att vara extra försiktig. .
2
lås alltid din dörrar och stänga dina fönster-Återigen, de flesta ser detta som en självklarhet, men många bildörrarna vara olåsta och alldeles för många fönster är kvar rullade ner . Medan de flesta fordon kan låsa alla dörrar med att trycka på en knapp, många kräver fortfarande manuell låsning. Vissa bilar har separata låsanordningar för deras stammar, liksom. Många tjuvar välja vilken bil de kommer att råna baseras på hur lätt det är att gå in, och genom att testa dörrhandtag i parkeringsplatser söker en öppen dörr. Gör det inte lätt för dem att mobba dig. Håll alla dörrar och andra införselorter till din bil säker. Detta omfattar fönster, moonroofs och, för lastbilar, skjutbara bakrutor
3
Var försiktig med var du parkerar -. . Försök att alltid parkera bilen på ett så mycket trafikerade och väl upplyst område som möjlig. Parkeringsplats nära andra bilar och bort från mörka hörn av en parkeringsplats är alltid en god praxis. Om du är parkering i ett garage, försök att parkera i närheten av stationen säkerhet eller av skötare monter. Om möjligt, försök att parkera direkt under en lampa post eller annan ljuskälla. Tjuvar kommer att vara mindre benägna att begå brott i de ljusaste delen av parkeringen eller struktur som utgör målgruppen. Om du är parkering i ett område som är nytt för dig, försök alltid att välja en plats i en utfart snarare än på gatan.
4.
4) ALDRIG lämna bilen körs och obevakad-Har du kvar någon gång bilen igång när du sprang in i en bensinstation för att betala för bränsle? Vad sägs om att lämna bilen på medan du går in på postkontoret få dit några frimärken? Ett av de enklaste sätten en tjuv kan stjäla din bil är om du lämnar den igång för dem. Lämna aldrig din bil kör och utan personal, oavsett vad scenariot. Det tar bara ett par sekunder för en tjuv att hoppa in i bilen och köra iväg med den och allt du hade i den. Det finns alltför många fall per år där en bil är stulen i denna natur, ibland med små barn i bilen vid tiden för stölden. För att undvika att bli inblandad i en sådan fruktansvärd händelse, helt enkelt ta med dig nycklarna när du inte kan hålla en direkt öga på din bil.
5.
Använd alltid ett säkerhetssystem-Säkerhetssystem kan vara bra för båda leden i en stulen bil incident-det före och efter. Genom att utnyttja synliga ledtrådar om förekomsten av ett larmsystem, liksom blinkande ljus eller en klubb på ratten, kommer brottslingar vara mindre benägna att bryta sig in i ditt fordon. Larm som hörs för att öppna en bildörr och att bryta ett fönster är också till hjälp, eftersom de kan stoppa en brottsling i mellan processen att dela på och faktiskt begå stölden. Om din bil är av betydande värde för dig, bör du också överväga påförande den med en GPS-utrustning. Dessa enheter kan bistå polisen med att hitta bilen inom några korta timmar av att den är stulen. Ofta användningen av dessa anordningar kan resultera i bilen och ägodelar att skickas tillbaka till dig precis som du lämnade dem.

Tips och varningar


 • dig själv en tjänst och göra en samlad ansträngning att följa dessa 5 steg. Även om de inte kommer att ge dig 100% skydd mot stöld eller rån, kommer de att göra definitivt din bil mindre attraktiv för tjuvar, och kommer att förbättra dina chanser att hitta din bil precis som du lämnade det.


 • Relaterade artiklar


  hur man söker upp en tagg nummer från ett fordon
  fordonssäkerhet fakta
  scooter skyddsronder checklista
  hur du söker en Texas registreringsskylt eller VIN-nummer
  hur ta reda på om en försäkringsagent skickat en olycka rapport till DMV
  hur man kan sätta igång en bil larm
  hur man parkera en bil på första växeln eller neutral
  hur du värma din bil snabbt
  hur man får det bästa bränsle körsträcka ur en f-350 dieselmotor
  om drivrutiner "ED