hur man gör donuts i en framhjulsdriven bil

hur man gör donuts i en framhjulsdriven bil

Så du har sett muskel bilar gör donuts och göra rök-shower, eller hur? Kanske du har även sett bilar gör donuts i snön i tomma parkeringsplatser? Väl här artikeln kommer att beskriva hur man korrekt utföra omvänd munkar i en framhjulsdriven bil i snön

Du behöver:. .
En framhjulsdriven bil
En stor parkeringsplats utan hinder och ett täcke av is eller snö.
  Snö är bättre.
.


1.
Så du har hittat en trevlig nivå parkeringsplats med tillräckligt med snö för att skjuta bilen runt om, men inte så mycket att du fastnar, rätt ? Jag skulle säga 2 "till 6" är lagom. Det är 6 cm till 20 cm för majoriteten av världen som inte är Amerika. Du kan testa halka på snön genom att försöka accelerera från stillastående till ca 1/4-1/3 gas. Den främre däck ska snurra på denna nivå, om du inte har antispinn, i vilket fall bilen kommer sannolikt att göra ett högt brummande eller slammer och "Traction" tänds. Om du kan stänga av traction control med en knapp, så gör det. Om du inte kan, då inga bekymmer, kommer munkar fortfarande.
2.
När du har bestämt snön är hala nog, måste du nu se till att det finns tillräckligt utrymme för att accelerera i omvänd till en hastighet mellan 15 och 25 km /h (25 och 40 km /h). Välj en hastighet som är ungefär 1 /2 av vad bilen kan göra i omvänd, så att du har förmågan att accelerera utan att träffa röda linje i nästa steg. Detta är möjligt i alla fordon, automatisk eller manuell växellåda. Försök att påskynda först långsamt, undvika hjul-spinn, sedan måttligt öka hastigheten tills du är redo för donut inledande tur. Kontrollera att du tittar över axeln genom ett tydligt bakruta att vara säker på att du inte kommer att träffa något!
3.
När hastigheten är rätt, vrida ratten snabbt hela vägen i båda riktningarna och slå gas! Bilen ska svänga runt snabbt eftersom majoriteten av vikt i en framhjulsdriven bil är i fronten, så det är som svänger en sten i en sele! Efter bilen roterar 180 grader med omvänd donut kommer långsamt att ett stopp. Du kan prova en av ett fåtal andra roliga manövrar på denna punkt.
4.
När fordonet har nått den punkt där den främre änden står nu inför den riktning de bakre stod inför när du snabbare bakåt, kan du snabbt flytta bilen i enhet (i en automatisk) eller andra växeln (i en manuell växellåda) och fortsätter framåt på farten. Detta är ganska imponerande att passagerare som inte är benägna att panikattacker, eller inte redan professionella stunt förare.
5.
En annorlunda knep du kan prova är att låta stänga av gasen och Dra handbromsen /nödbromsen om ditt fordon har en. Om det är en broms som du anger med foten, glömma denna manöver. Dra bromsen helt rätt just nu när bilens dragning på 180 grader om fordonet fortfarande rör sig i den ursprungliga färdriktningen. Med andra ord finns det fortfarande en bild över partiet i den riktning du var Backa, inte rörelse munk. Detta kommer, om dragning villkor och din timing är helt rätt, låta bilen för att komplettera andra 180 grader i en full cirkel. Det är möjligt att försöka använda ett växlande mönster av gas och handbromsen för att få bilen att fortsätta 180 graders bågar för så många som säkert som möjligt.
6.
Alternativt, när 180 grader i första omvända donut är klar kan du låta stänga av gasen för ett ögonblick och sedan accelerera igen för att se om du kan hålla bilen snurrar . Vissa fordon kan göra detta utan problem och hålla spinning snabbt, men de är i minoritet. De flesta bilar kommer bara typ av lättjefullt gå i en långsam båge på denna punkt.
7.
Om du har ett operativsystem handbromsen, kan du prova ett annat knep. Accelerera till samma hastighet som efterlystes i omvänd donut scenario, men framåt. Vid rätt hastighet, vev hjulet hela vägen i en riktning samtidigt som du drar åt handbromsen fullt. Se till att du har låtit din fot bort av på gasen också. När bilen roterar till den punkt där den bakre är vänd riktning fronten var på väg, eller strax innan, släpp handbromsen, vrider på ratten hela vägen i den andra riktningen samtidigt sätta fordonet i omvänd och påskynda raskt. Denna stunt kan ge dig flera varv och /eller kan varvas med fortsatt framåt medan drivkraften finns fortfarande att skapa en serie av munkar som kan vara ganska imponerande.

Kom ihåg att titta på människor, djur, staket, belysningsstolpar och andra hinder som du kan skada eller som kan skada dig eller ditt fordon.

tips och varningar


 • Lärande dessa manövrar är ett bra sätt att förstå hur ditt fordon reagerar i snö och /eller is. Du lär dig hur mycket kraft det tar att starta en bild och hur man styr bilden.
 • lära sig arbeta med bilens tillgänglig dragkraft är en stor skicklighet, men party-poopers och polisen kommer inte att uppskatta dig själv -utbildning på vintern säkerhet. Var noga med att hålla sig borta från nyfikna ögon eller den lokala polisen. Dessa typer föredrar munkar som tillför kalorier och de kan lägga till punkter till din licens.
 • Håll det kort och koncist. Gör munkar sedan lämna före väcka uppmärksamhet.
 • Om partiet inte är offentlig och du har tillstånd från ägaren, på de flesta håll munkar anses vårdslös körning. Stämpeln som festsabotör polisen!
 • Om du hör att klicka vid acceleration med hjulet helt öppen (och detta är inte samma ljud som antispinnsystem eller stabilitetskontroll), har din bil förmodligen en dålig CV (konstant- hastighet) gemensamt. Dessa måste ersättas så snart som möjligt. Gör inte något mer skarpa svängar förrän det har reparerats, eller riskerar du knäppa en axel, då det roliga stannar omedelbart.
 • Se upp för faror under snön som trottoarkanter, gropar, diken mm!


 • Relaterade artiklar


  hur man hyra ett fordon utan kreditkort
  hur du gör din egen nummerskylt
  ordentlig säkerhetsutrustning för bilar
  sig att rida kopplingen på en dirtbike
  typer av billarm
  vad är orsakerna till trafikolyckor?
  TomTom GPS information
  tips om säkerhetskopiering ett femte hjul släpvagn
  hur byta fil och sammanfoga i tung trafik
  hur man hanterar en liten "Fender Bender" bilolycka