definiera olika däck belastning

definiera olika däck belastning

Vid köp av bildäck är det mycket viktigt att se till att de är lämpade för fordonet. Särskilt mycket däck med rätt belastningsgrad köpas så att fordonet säkerheten inte äventyras

Definition

Belastningsvärdet är ett mått på däckets styrka, dess förmåga att hålla lufttrycket under belastning.

Betydelse

belastningsgrad är relaterad till sidovägg styrkan i ett däck. Om ett däck har en belastningsgrad som är för låg kan manövrering av fordonet blir instabilt som däcksidan spännen under fordonets vikt. Omvänt kan en mycket högre belastning betyg än vad som behövs kan dramatiskt harshen rida kvalitet.

Identifiering

Den rekommenderade lasten betyget för ett fordons däck finns i dess bruksanvisning. Det är också normalt anbringas på en dekal placerad på ett av de fordon dörren sylt. Vid byte däck som levereras med fordonet från tillverkaren är belastningsvärde skrivet på däcken en lämplig guide.

Överväganden

En däckets belastningsvärde beror på inflationen av däcket. Till exempel ett däck kan ha en högre belastningsgrad när däcket till 38 psi än när den är uppblåst till 32 psi. Se alltid till att lasten betyg önskade kan erhållas på biltillverkarens föreslog däcktrycket.

Lastbilsdäck

Samtidigt som belastningen bildäck betyg uttrycks i siffror, de för lastbilar har en belastningsgrad uttryckt i en skrivelse av alfabetet i stigande ordning. Så skulle ett lastbilsdäck med en D-rating stödja en tyngre last än en A-klassade däck.

Lastindex

Belastningsindex är ett nummer som motsvarar den fysiska belastningen kapacitet för hantering av ett däck i kg eller pounds. Belastningsindex kan användas som en hänvisning för att hitta den vikt i pounds eller kilo. Exempelvis motsvarar en last index på 105 till 2,039 pounds eller 925 kg. Denna tabell finns inuti ett fordon dörr sylt och kan hittas i däcket butiker.


Relaterade artiklar


när kan polisen söka lagligt en bil?
flera stopp ruttplanering
historia vindskydd
beslagta definition
Hur man knyter ner ett fordon på trailer
vad som orsakar en bil att sladda
trafikregler och skyltar
hur man tråd en bil släpvagn
hur man kan öka bränsleeffektiviteten och spara pengar på gas
hur man kör en bil: vad körskola glömde