vad är effekten av ett högt däcktryck?

vad är effekten av ett högt däcktryck?

Högt däcktryck kan ha en negativ inverkan på bilens prestanda, hantering och komfort. Det kan också inverka negativt på däckens livslängd och orsaka ytterligare problem för bilen, dess förare och passagerare

Vad är High Tire Pressure?

Högt däcktryck är allt över en biltillverkarens rekommenderade mängden av tryck i bilens däck.

Vad High Tire Pressure Har

High däcktryck orsakar förlust av dragkraft, eftersom mindre av däcket är i kontakt med vägens yta. Det kan också inverka negativt bromsning tid och avstånd och ge felaktiga avläsningar körsträcka för bränsleförbrukningen. Dessutom gör man möjligheten att katastrofala punktering mer sannolikt när man pekar oväntad väg hinder som gropar.

Hur Mät rätt däcktryck

Bäst är att använda en hög kvalitet och korrekt lufttrycksmätare. Du bör kontrollera däcken när de är kalla, innan du ger ut på en resa. Däcktryck mäts i pounds per kvadrattum, eller PSI. Den lämpliga PSI för en bils däck är noterat i bilens manual och på en panel som ligger i bilen, vanligen inne i förarsidan DÖRRPOST. PSI siffror på en däckets sidovägg visar det högsta tryck den kan stå, inte det rekommenderade trycket. PSI rekommendationer varierar med fordon och tillverkare.

Lågt däcktryck

lågt däcktryck kan vara lika dålig som högt däcktryck. Mer av däckets yta är i kontakt med vägen, vilket kan leda till överhettning och onödigt slitage. Lågtryck också skapar större rullmotstånd, vilket minskar bränsleförbrukningen.

Betydelse Kontroll Däck

däcktryck ändras med temperaturen, så det är viktigt att kontrollera däcktrycket ofta. Allmänna tillståndet för däck bör bedömas också. Onormal förslitning kan finnas anledning till oro, och kan tyda på andra problem. Kontrollera däcken ofta kan göra det lättare att förbereda sig för när de behöver bytas ut.


Relaterade artiklar


hur man bogsera Jeep Grand Cherokee
chevy aveo säkerhet
hur man snabbare och inte få en biljett
de bästa sätten att förbättra gas körsträcka
hur man kör en bil med en växelspak
av att bekämpa en fortkörning biljett
hur man använder en automatisk växellåda
hur man väljer ett par bra solglasögon körning
hur man inte fastna när fortkörning
fordonsparkprogrammet checklistan för säkerheten