lektioner om att köra en standard

lektioner om att köra en standard

En standard-shift bil kräver manuell växling från låg till hög för att bilen för att öka hastigheten, snarare än med hjälp av en automatisk växellåda, som flyttar redskap för dig. Att lära sig att köra en standard-shift bil kan vara frustrerande, men med några tips och instruktioner hittar du processen mycket mindre smärtsam än du trodde

Standard trafiktips

Innan du börjar din standard köranvisningar, hitta en vän som är tålmodig och villig att lära dig på sitt fordon. Till en början kan rida vara grov, så det är viktigt för dig att vara bekväm med din instruktör. Hitta en plats, t. ex. en parkeringsplats där det inte finns andra fordon i närheten och du har gott om utrymme att arbeta utan att behöva oroa för mycket om att styra bilen.

I en vanlig bil, det finns tre pedaler. Från vänster till höger finns kopplingen, bromspedalen och gaspedalen. Bli acclimated till kopplingen och växelspaken i bilen du lär dig på. Roll att kopplingen är att överföra rörelse i en bil, och det kan vara eller urkopplad. Låta upp kopplingen (engagerande det) kan bilen gå framåt och samtidigt trycka ner kopplingen (återställning den) kan bilen driva i en neutral stat. Med i nödbromsen på, tryck i kopplingen med vänster fot och flytta växelspaken i andra växeln visserligen långsamt släppa kopplingen. Upprepa detta för alla de redskap tills du är bekant med rörelse och känner dig bekväm med din sittplats.

Innan bilen, vänja sig vid tanken att du inte kan skada fordonet oavsett hur mycket bilen raglar under lektionen. Du kan mala redskap lite, men låt inte det störa dig.

Komma igång

igång bilen på första växeln är den svåraste delen av att köra en vanlig bil. Få känslan av att trycka foten på gaspedalen med din högra fot, medan vi låter off (engagerande) kopplingen med vänster fot. När du hör att motorn börjar dra, peka hårdare på gaspedalen. Många för första gången standard drivrutiner låta bilen köra fast av rädsla för att ta av för snabbt. Oroa dig inte om du stall bilen flera gånger och kom ihåg att det inte skadar bilen.

När ska Shift

Att veta när man ska flytta tar en stor del av praktiken, eftersom du måste lära känna ljudet och känslan på din vanliga bil. När bilen rullar på bekvämt på första växeln, lyssna på motorn. När bilen varvtal (varv per minut) ökning till några tusen och du hör att motorn blir ansträngda, ni vet det är dags att flytta. Koppla ur kopplingen, växla till andra växeln och sedan engagera kopplingen igen.

Warnng

Köra på kullar kan vara mer farligt än att köra på en plan yta eftersom du måste vara snabbare med din fotarbete --- engagerande kopplingen och från och med första --- för att hålla bilen från att rulla baklänges in i en annan bil.


Relaterade artiklar


som uppfann den moderna säkerhetsbältet?
hur man ska reagera efter en bilolycka
hur man: berätta - farfar / farmor - sin körning dagar är över
hur du gör din bil senast och få bättre körsträcka
fem cykel säkerhetsbestämmelser
gasspararen tips
för-och nackdelar att bära bilbälte
hur man får bättre gas körsträcka på din bil
kan man köra med snökedjor bara på framhjulen?
om vinterdäck