hur till Manuel skift för bästa gas körsträcka

hur till Manuel skift för bästa gas körsträcka

Manuella växellådor kan du växla till en högre växel förr än en automatisk växellåda skulle flytta. När motorn är revving på en hög varv per minut (RPM), på låg växel, motorn arbetar hårt. Om du hålla låga varvtal är motorn fungerar inte så svårt och därmed ditt bränsle körsträcka ökar. Lära sig att flytta för att bibehålla låga varvtal är nyckeln till att växla manuellt för bästa gas körsträcka
1
Lyssna till bilen när du kör. Du kan höra motorn varva starkare som RPM ökar. Din mål är att hålla varvtalet låg utan stannat bilen. Detta kommer att minska mängden ström du har och sakta ner din acceleration tid, eftersom motorn inte kommer att arbeta så hårt. Det kommer att krävas en del träning för att lyssna på din bil och kontrollera RPM mätaren innan du kan flytta för att optimera din gas körsträcka.

Du behöver inte ha en manuell växellåda att göra detta. Om din automatlåda har möjlighet att byta till en tiptronic-läge där du kan styra växlar, kan du växla i din automatiska fordon för att få bättre gas körsträcka.
2.
Växla upp till en högre växel mellan 2 och 3 RPM tills du kommer till din optimala redskap för den hastighet du vill nå. Om du snabbt behöver kraft, till exempel när klättra en kulle kan du Växla ner till en lägre växel för att öka din RPM och få tillräckligt med kraft för att köra uppför backen.
3.
Shift till en lägre växel senare än normalt. Som du bromsa, vänta tills RPM få låga innan downshifting. Detta förhindrar att motorn varva hög när man växla till en lägre växel. Om du behöver sakta ner för att stoppa, kan du ta bilen i friläge för att glida till stopp.


Relaterade artiklar


Hur minskar krockkuddar skada?
fordonstyper dragkrokar
hur man får det bästa bränsle körsträcka ur en f-350 dieselmotor
Hur får man en Nevada körkort (för tonåringar och nya förare)
hur byta fil och sammanfoga i tung trafik
hur man kör som du vet vad du gör
historia av krockkuddar
hur du tar bort oljefläckar från betong och cement
hur man läser din california färdregistreringen
hur man får den bästa gas körsträcka idag