hur man skall reagera i en bilolycka

hur man skall reagera i en bilolycka

Med någon olycka i en bil eller lastbil är skrämmande och stressande, oavsett hur allvarliga. Den viktigaste, och första som måste göras, är läkare vid behov. Men om så inte är fallet, eller om du har möjlighet, bör du absolut följa dessa steg för att skydda dig
1

Få någon behövde läkarvård och ring polisen omedelbart. Be polisen att göra en rapport. Om polisen inte kommer fram till scenen kommer följande informationn vara mycket viktigt.
2.
Hämta namnet på den andra föraren och deras fordon licensnummer. Begär en adress och telefonnummer. Oavsett fel, kommer du definitivt att personens försäkring namn och nummer. Du bör också registrera försäkringsnummer om det är tillgängligt.
3.
Om det finns vittnen finns få deras fullständiga namn, adresser och telefonnummer också.
4.
Om du har en kamera i bilen, eller på telefonen, ta bilder av olyckan. Det är också smart att dra en snabb illustration som visar var och i trafikvarv. Spela in gatunamn och gå över gatan. Lägg till pilar som pekar åt det håll som båda fordonen var på väg. På bilden ska du anteckna datum och tidpunkten för olyckan. Samt väder-och vägförhållanden

tips och varningar


 • Det är en bra idé att ha en checklista med dessa steg någonstans hands i bilen. Se till att du enkelt kan hämta ditt fordon registrerings-och detaljer försäkring. Kom ihåg att andra inblandade personer vill förmodligen ha samma information från dig.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan resa med dubbdäck
  säkerhetsbälten och lagstiftningen i rörelse
  hur du utför en vänster omvänd sväng i Storbritannien
  När ska köpa en dekal registreringsskylt
  av att bekämpa en fortkörning biljett
  korrekt användning av säkerhetsbälten
  hur man kör för bästa gas körsträcka / bränsleekonomi
  hur man kör en manuell växellåda (växelspaken) bil
  ordentliga förfaranden för lastning Utility Trailers
  Vanliga frågor om fortkörning biljetter