hur man kör manuell växellåda

hur man kör manuell växellåda

Att köra en växelspak kan verka skrämmande, särskilt efter att ha använt automatisk bilar för en livstid. Men kanske du måste-du är på en lång resa med din pojkvän i sin sportbil, eller reser till ett land där hyrbilar är alla manuella. Innan du går, har en vän tar dig ut till en lägenhet och öde parkeringsplats. Du sticket runt i några minuter, men du kommer triumf

Du behöver:
tröttna tryckmätare


1
Innan. . motor, tillämpa det brådskande handbromsen! Nu har din vän hjälpa dig att öva en ny växel när bilen om off. Du kommer att märka att det finns tre pedaler i stället för två. Den extra en till vänster är kopplingen, där du kan växla. Placera din högra fot på bromsen, och tryck kopplingen ner med vänster hand.
2.
Därefter tittar du på bilden på toppen av växelspaken. Du kommer att se mönstret av redskap går i en låda rörelse. Först ut är upp mot instrumentbrädan och till vänster, är näst tillbaka ner mot baksätet och till vänster. Tredje är uppåt och åt höger, och den fjärde är tillbaka och rätt. Kopplingen skall vara nedtryckt medan en ny växel. Placera nu fastna i mitten av "rutan" på den plats där den vickar fritt. Du är nu i neutralläge. Ta din vänstra foten från kopplingspedalen. Redo?
3.
Starta bilen och ta ett djupt andetag. Eftersom du är i neutral, har kopplingen inte att vara deprimerad. Men att flytta in först, måste du trycka ner den på nytt. Shift in först. Nu kommer den knepiga delen, kommer du att trycka ner gaspedalen och samtidigt lätta på kopplingen. Att engagera de redskap, måste bilen har gas med kopplingspedalen släpps.
4.
Ah, avstannade dig! Inte slutet av världen. Fortsätt att öva tills du hittar "sweet spot" där kopplingen släpps lagom som du ansöker gaspedalen. Detta kan ta 20, 40, 60 försök. Det är olika på varje bil, också. När du har fått gå, försök att flytta till andra växeln. Du vill vara säker på att växla upp när man hör motorns varvtal ökar. . Du kan också titta på "rpm" Ring för att se när du ska byta
5
att stoppa, helt enkelt tillämpa koppling och broms. Med deprimerad kopplingen, stäng av tändningen. När parkering-detta är viktigt-se till att lämna bilen i växel så att den inte kusten i sig i neutralläge. "Reverse" är bäst eftersom det är den största redskap.


Relaterade artiklar


hur man lär en tonåring hur man kör
hur du lägger vikt på ett lastbilsflak för dragning
vad är en dimma ljus?
gas spara tips för en Honda Civic
Hur beräknar man avståndet mellan stad poäng
hur man får tillbaka till I-95 söderut från Greenbelt tunnelbanestationen via Kenilworth avenyn
problem med en Chevrolet Malibu
hur man lär dina barn att köra
hur man genomför en studie trafikolycka
Safety Driving Tips för en traktor