hur man kan förbättra Prius miltal

hur man kan förbättra Prius miltal

Med de stigande kostnaderna för bensin (för att inte nämna allt annat) fler och fler människor försöker hitta områden i sina liv där de kan spendera mindre pengar. En av dessa metoder är den alltmer populära agera för att köra en hybridbil, som kombinerar en gasdriven motor med ett uppladdningsbart elektriska system. Även om Toyota Prius kan leverera imponerande gas körsträcka utan att föraren behöver för att försöka mycket hårt, är det möjligt att maximera denna hybrid är redan imponerande sparsamhet

Du behöver:.
Tröttna tryckmätare.


1.
Underhåll Prius enligt Toyotas rekommendationer. En perfekt att köra bil är en glad, bränslesnålare bil, så se till att din Prius "bränslefilter, tändstift och andra tune-up artiklar är i god form och jämna ut. Byt olja i rätt intervall, liksom, med korrekt vikt av olja. Tung olja som har blivit SÖRJIG från att inte ändra ofta skapar nog dra på motorns inre delar, vilket i sin tur kräver mer effekt för att hålla motorn igång effektivt.
2.
Monitor lufttrycket i din Prius "däck. President Obama kan ha fått krångel om hans kommentar om hur väl pumpade däck kommer att minska den globala uppvärmningen år 2008, men han var rätt i en omfattning. Mosig, för lågt lufttryck skapa drar, tvingar din Prius arbeta hårdare för att bibehålla hastigheten, vilket i sin tur har en negativ inverkan dess bränsleekonomi. Håll ett däck tryckmätare händig och regelbundet kontrollera lufttrycket i däcken en gång i veckan eller så.
3.
Coast när det är möjligt. En av de trick som Prius ägare anställa rullar i friläge nedför backar och betyg, vilket placerar Prius i "glid"-läge, där det varken använder bränsle eller batteri. Du kan även planera din körning rutter runt kullarna.
4.
Drive konservativt. I dagens jäkt jäkt värld där maximera varje tillgänglig stund verkar ha blivit av största vikt, är det viktigt att sakta ner och bara njuta av åkturen. Nästa gång du kör din Prius, ta ett djupt andetag och köra i en välordnade former. Slå inte igen på gasen när du tar av från en hållplats eller nödvändigt att påskynda att hänga med i trafikrytmen. Vem vet? Kanske kommer du att hamna i mindre stressad samtidigt som du sparar pengar på bränsle.
5.
Undvik A /C och defroster om det inte är absolut nödvändigt. Båda dessa funktioner, men framför allt A /C, tar energi för att fungera. Så om det är gassande varmt eller iskallt, försök att hålla en konservativ temperatur i kabinen.
6.
Undvik att köra över 55 km /h. Medan detta kan vara omöjligt om du reser på en av landets höghastighetståg mellanstatliga motorvägar, om du kör på en urban motorvägen är det generellt acceptabelt att köra cirka 55 km /h. Ovanför denna hastighet, startar Prius "bränsle körsträcka att sjunka med varje ytterligare mile per timme som du reser. Planera dina resor kring vägar där du kan köra mellan 35 och 45 mph. Fasad vägar som går längs motorvägar kan vara särskilt användbar i detta avseende.
7.
Kombinera ärenden så att du inte igång bilen när det är kallt, som tar mer energi. Försök istället att göra så många ärenden som möjligt i en resa så att motorn inte har en chans att svalna.


Relaterade artiklar


hur man dra en jeep
varför motorväg ingenjörer sätter vatten fat vid avslut ramper?
vad är orsakerna till trasiga bälten i däck?
Hur påverkar fart färdas i bil mpg?
strålkastare teknik
hur du undviker att bilens vindruta från imma upp
Hur kontrollerar jag om min licens i delstaten Florida?
skäl till att inte köra & prata i mobiltelefon
hur man kan förbättra mpg i en Ford Ranger 4.0L
hur du väljer ett bra advokat om du är åtalad för ett DUI