hur man får den bästa körsträcka köra Prius

hur man får den bästa körsträcka köra Prius

Med en smart kombination av gammaldags fossila bränslen, förbränningsmotorer teknik och batterier, är Toyota Prius en av de mest populära hybrid bilar runt. Enligt Toyota kan Prius uppnå cirka 50 mpg. Men det har inte hindrat många ägare från att maximera sin Prius "bränsleeffektivitet och skörda frukterna av en mindre utlägg av pengar som spenderas på bränsle

Du behöver:. .
Toyota Prius
Däck manometer.


1.
Kör inte så fort. När du kör på motorvägen, kör inte över skyltad hastighet och i stället köra konservativt. För varje MPH över 55 kan dra skapats av en Prius kostar dig en mpg. Om möjligt, planera en rutt där man kan bibehålla en konstant hastighet mellan 35 och 45 mph, som är den mest optimala hastigheten för en hybrid.
2.
Försök att undvika att använda AC-och avfrostning om det inte är absolut nödvändigt, eftersom båda dessa använder energi. Visst, vill du inte sitta i bilen svettning, men om du bor i Arizona du kanske kan komma undan utan att använda "MAX" inställning på AC.
3.

Kontrollera lufttrycket i däcken. Precis som någon bil, att bränsle körsträcka en Toyota Prius uppnår påverkas av även något så till synes liten eftersom lufttrycket i däcken. Ett däck som inte har tillräckligt med luft i den kommer att skapa drag, öka mängden kraft som behövs för att hålla den rullande på vägen. Håll ett övertryck däcktryck (finns i bildelar butiker och även livsmedelsbutiker) i handskfacket på din Prius och kontrollera däcktrycket varje vecka. För att bestämma rätt däcktryck, se på däckets sidovägg, som kommer att få rekommendationer däcktrycket av däcktillverkaren tryckt på den.
4.
kör mjukt. När du kör din Prius, kör det så smidigt som möjligt. Påskynda gradvis istället för att bara störa gaspedalen i golvet. När överföringen är på väg att flytta, lyfta lite på gaspedalen så att växellådan växlar smidigare.
5.
Coast nedför backar eller när du bromsar in och stannade. Tänk på att du inte ska kusten när du är i tung trafik, som kan skapa en farlig situation.
6.
Underhåll Prius enligt fabriken rekommendationer. Det innebär regelbundna oljebyten med rätt tyngd av olja. Olja som är för tungt eller som har blivit SÖRJIG från att inte ersätts skapar extra dra på motorns interna och tvingar motorn att arbeta hårdare och mer bränsle. Din Prius bör också vara väl underhållna. Det bränsle filter och objekt som tändstiften skall bytas ut regelbundet.
7.
Kombinera många ärenden till en resa. Starta en Prius när det är kallt tar mer energi och drar mer bränsle, så försök att få alla dina ärenden gjort utan att låta bilen svalna för mycket mellan hållplatser.


Relaterade artiklar


hur man kör en turboladdad bil
Hur får man en stat färdregistreringen
hur man ansöker om plåtar handikapp licens i Ohio
faktorer som påverkar bränsle körsträcka
hur du slår på strålkastarna på en Ford Focus
hur olyckan beredskap kit i bilen
hur mycket gas används för att starta en bil?
miata köranvisningar
hur man kan förbättra rida kvalitet Ford Excursion
hur snabbt gör polisbilar gå?