hur man beräknar kilometer per liter till miles per gallon

hur man beräknar kilometer per liter till miles per gallon

USA använder fortfarande den engelska mätsystemet. Mätningar som miles och gallon, men är inte vanliga i andra delar av världen där det metriska systemet används. Om du kör i ett främmande land och får fordonets prestanda i termer av kilometer per liter, kanske du inte vet exakt hur att mäta den informationen. Men det är lätt att omvandla dessa värden till mått du förstår

Du behöver:. . .
Calculator


1
Få resultatmätning i "X" kilometer per liter bränsle. Om det behövs, dividera antalet kilometer i antalet liter att komma med detta förhållande.
2.
Dela detta tal med 0,2641. En liter bensin motsvarar 0,2614 liter. Detta omvandlar liter mätningen i gallon.
3.
Multiplicera antalet du har från den sista ekvationen genom 0,6241. Det finns 0,6241 miles i 1 kilometer. Detta steg kommer att bli av med kilometer mätning och lämnar dig med miles. Det slutliga antalet kommer att vara miles per gallon nummer.

Tips och varningar


 • Om du vill kontrollera ditt arbete, multiplicera det ursprungliga antalet med 2. 3521. Siffrorna bör vara ungefär desamma.
 • inte köra iväg och blandar ihop de två mätningarna. Kilometer per liter är inte samma sak som miles per gallon och kan leda till att du får slut på gas när du inte förväntar sig det.


 • Relaterade artiklar


  hur man får in första växeln med manuell växellåda
  hur man kör som ett proffs
  hur man kör runt kurvorna
  hur man undviker rött ljus kränkningar
  hur man fyller i delstaten Washington rapport trafik kollision
  racing tips
  hur man får ut av ett trångt
  information om klass D förare licenser
  hur man kan stoppa en sjunkande suv
  hur du tar bort den döda vinkeln i en spegel