hur man beräknar gasförbrukningen i miles per gallon

hur man beräknar gasförbrukningen i miles per gallon

Med det höga bensinpriset idag, har många människor blivit mer medvetna om hur mycket gas sitt fordon använder och hur effektivt det verkligen är det. Reklamfilmer kan skryta med hög gas körsträcka, men de är inriktade mot att sälja fordonet och får inte erbjuda en verkligt korrekt uppskattning. Beräkningen av den verkliga miles per gallon (mpg) på din bil är en enkel process om du anstränga sig för att spela in rätt uppgifter

Du behöver:.
Calculator
Trippmätare eller Notepad.


1.
Fyll bränsletanken hela vägen till fullo.
2.
Återställ trippmätare på instrumentbrädan. För äldre fordon som inte har en återställbar trippmätare, anteckna bilens körsträcka visas på de viktigaste vägmätare vid denna tid.
3.
Tanka bilen vid ett senare tillfälle, efter en omfattande mängd gas har använts. Fyll tanken igen för fullt och notera hur mycket bränsle som den vidtar.
4.
Kontrollera trippmätare och noterar motsvarande miles drivs sedan ditt senaste bränsle sluta. Utan trippmätare, notera den totala körsträckan vid denna tid.
5.
Dela det antal som anges i trippmätare (eller skillnaden i total körsträcka mellan tankstopp) av den mängd bränsle som behövs för att fylla tanken. Detta kommer att vara din MPG för denna tid.
6.
Upprepa processen när så är möjligt att ge en bredare bedömning över tid, särskilt vid bilkörning mestadels motorväg eller stad miles att inse skillnaden i körsträcka mellan de två för ditt fordon.


Relaterade artiklar


Trafikskolan krav
barn säkerhetsbältet lagar
När ska köpa en dekal registreringsskylt
Skillnaden mellan cykel och motorfordon
Säkert och smarta tips för körning
vad är det rätta sättet att parkera en bil på en kulle?
fordonssäkerhet tips
Hur du tar en domstol ordnad kurs trafik skola i Florida
hur man kör en manuell bil
Säkerhetstips för vinterkörning