hur man använder overdrive för att spara gas körsträcka

hur man använder overdrive för att spara gas körsträcka

Överväxeln redskap i din växellåda var särskilt utformade för att minska belastningen på motorn vid högre hastigheter när du reser på relativt platta vägar. Introduceras som ersättning till tre växlade, blev den automatiska växellådor överväxel standardutrustning på de flesta amerikanska fordon under slutet av 1970 och början av 80-talet. Medan många människor kommer bara att sätta sin bil i överväxeln från början och aldrig ta ut det, det finns tillfällen då färdas i överväxeln är faktiskt skadligt för din drivlina, och din bränsleekonomi.
1
Shift bilen in överväxeln när du reser på plan eller ganska plan väg. . . Placera den i OD innan du ens börjar röra som automatisk överföring kommer att flytta sig in i lämpliga redskap baserade på gasrespons och aktuell hastighet.
2.
Shift bilen ner i en lägre redskap vid klättring backar. Föreställ överväxeln är tionde växeln på en tio hastighet cykel. Om du försöker rida på en tio snabba upp en lång backe på tionde utrustning du kommer att uttömma dig långt innan du når toppen. Samma koncept gäller för din sändning. Downshift det när klättra kullar så att motor och växellåda kan ha lättare att klättra.
3.
Shift tillbaka in överväxeln när du reser på plan mark igen. Största delen av produktionen fordon är utformade för att få optimal bränsle körsträcka på högsta växeln kör vid ca 55mph. Motorn behöver inte arbeta lika hårt i överväxeln, och om det fungerar inte så hårt, kommer det att ge dig bättre bränsle körsträcka.

Tips och varningar


 • Andra sätt att spara bränsle inkludera att se dina däck är ordentligt pumpade (Kontrollera lufttrycket varannan vecka), underhålla ren luft-och bränslefilter, undvika full gas acceleration om möjligt och undvika att köra snabbare än skyltad hastighet på motorvägar.


 • Relaterade artiklar


  vad man ska göra om du misstänker att någon använder ett stulet registreringsskylt?
  Hur man sover i bilen på en bilsemester
  hur man undkommer en sjunkande bil
  fordonssäkerhet fakta
  om vinterdäck
  babystol lag
  mönsterdjup säkerhet
  hur man får vänt bort under körning
  hur du undviker att bilens vindruta från imma upp
  hur man skall kunna bekämpa en trafik biljett eller fortkörning biljett