hur man undviker punkteringar i 5 enkla steg

hur man undviker punkteringar i 5 enkla steg

Genom att följa dessa 5 enkla steg kommer du att bli mycket minskar dina chanser att få en punktering
1.
Kontrollera däcktrycket minst en gång som månaden! Enligt pumpade däck inte bara orsaka en ojämn rida och minska gas körsträcka, de är mer benägna att gå lägenhet också. Över-pumpade däck bär många av samma risker. Inte nog med att de erbjuder en styvare och mindre bekväm, men de dramatiskt öka risken för en punktering. Dessutom kan övertryck från över pumpade däck minskar avsevärt livslängden på dina däck. Kolla din instruktionsbok om korrekta inställningar däck inflationen. Om du tycker att de är uppblåsta, kan du låta några av luft genom spindeln. Om under uppblåst, helt enkelt ta den till närmaste bensinstation och se om de har en luftslang. Alternativt kan du lägga till luft dina däck med en grundläggande cykelpump. Ett däck luft tryckmätare kan köpas i de flesta affärer nuförtiden, så det är klokt att alltid hålla en i bilen
2.
Var medveten om din bils vikt kapacitet! Kolla din instruktionsbok för att avgöra din vikt fordonets kapacitet (VCW). Du kan bli förvånad över att se hur lite vikt din bil säkert kan arbeta med. En överbelastad bilen orsakar inte bara en otrolig brist på stabilitet och kontroll, det orsakar också enorma stress på dina däck. Överbelastade bilar se många blåst däck och kombinationen av extra vikt och en blåst däck kan resultera i en dålig olycka ges rätt (fel) förhållanden.
3.
Kör försiktigt! Även om de flesta lägenheter orsakas av spikarna i vägen som du inte kan se, var försiktig kan fortfarande löna sig. Försök att inte köra din bil till något arbete områden om möjligt. Dessa områden är mer benägna att ha skräp och byggmaterial som kan orsaka en lägenhet. Försök också att inte ta dina varv för hårt. Många punkteringar orsakas av snäva svängar där däcken smällde in i trottoaren och orsaka skada på strukturen på däcket. Dessa typer av olyckor också kan orsaka skada så se till att vidta extra försiktighet.
4.
Få dina däck roteras! Fram-och bakdäcken slits inte ut vid samma hastighet (de främre gå snabbare), så roterande dina däck är inte bara ett måste för deras livslängd, men för din personliga säkerhet. De flesta auto och däcktillverkare rekommenderar roterande dina däck varje 5000 miles. Är du försenad för ett däck rotation? Om du har köpt nya däck under det senaste året kan du kanske få en fri rotation från inköpsstället.
5.
Få din bil anpassas regelbundet! Felaktig uppriktning kan orsaka många säkerhetsfrågor, inte minst som innebär en ökad risk att få en punktering. När bilen inte är korrekt anpassad, går däcken inte i en perfekt rak linje. Detta kan resultera i blåsa outs, shimmying, för tidigt slitage och en förlust av stabilitet.

tips och varningar


 • Om du följer dessa 5 enkla steg för att undvika punkteringar, kommer du att vara på god väg att sänka din chans till en lägenhet till absolut minimum!


 • Relaterade artiklar


  hur man startar ett fordon i extrem kyla
  Hur får man en återförsäljare licens i Indiana
  hur man ska bekämpa denna trafik biljett enkelt
  hur man får körkort i Indien
  Hur man knyter ner ett fordon på trailer
  hur man installerar snökedjor på kommersiella lastbil
  denver skoter lagar
  gas spara tips för en kavaljer
  hur man kan se varför du ska återvända till platsen för din olycka att öka värdet av ditt ärende
  hur man kör säkrare