hur man beräknar en bil däck kompaktlastare varumärke

hur man beräknar en bil däck kompaktlastare varumärke

När du på bromsen i bilen, däcken lås, vilket får dem att slira över vägen. Längden på sladda kan hjälpa till att avgöra hur fort du skulle när du bromsar. Denna typ av analys kan avgöra vem som har begått ett fel i en olycka eller om trafiken överträdelserna inträffat. För att uppskatta hastigheten vid den tidpunkt då bromsarna har tillämpats, behöver du mäta bromsspår, uppskatta luftmotståndsvärde och bestämma bromseffektivitet

Du behöver:. .
Måttband
Miniräknare.


1.
Använd måttband att avgöra hur långt bilen sladdade. Om det finns flera bromsspår, mäta dem alla. Om det bara fanns ett märke vidare till steg 3.
2.
Ta medelvärdet för de avstånd genom att lägga till avståndet i varje sladd varumärket och dividera med antalet bromsspår.

3.
Bestäm bromseffektivitet baseras på antalet bromsspår hittats. Varje bakdäcket sladda varumärket bidrar med 30 procent medan varje framdäcket bidrar 20 procent. Till exempel, om det fanns två bromsspår från bakhjulen och en sladd märket från ett framhjul, skulle bromseffektivitet vara 80 procent.
4.
Uppskatta luftmotståndsvärde baseras på den yta som bilen körde. Den luftmotståndsvärde representerar hur mycket vägen bidra till att stanna bilen, med lägre luftmotståndskoefficient företräder slicker vägar. Till exempel har asfalt i allmänhet ett luftmotståndsvärde på 0,5 till 0,9 och grus luftmotståndskoefficient komma in mellan 0,4 och 0,8. Ice tar den ner till mellan 0,1 och 0,25 och snö droppar koefficienten att någonstans mellan 0,1 och 0,55. Om du behöver ett exakt antal, måste du göra sladd testa på vägen.
5.
Beräkna det uppskattade fordonets hastighet genom att ta kvadratroten av produkten av 30 gånger den genomsnittliga skid avståndet gånger bromseffektivitet gånger luftmotstånd. Om till exempel den slira genomsnitt var 140 meter, var bromseffektivitet 0,8 och luftmotståndsvärde var 0,6, den uppskattade hastigheten skulle vara 44,90 mph.

Tips och varningar


 • Mät avståndet till bilen i fot. Om du använder en annan måttenhet du får en felaktig hastighet.
 • bromsspår från ett däck med låsningsfria bromsar kommer att lämna en streckad sladd märke men du bör ändå mäta från början av bindestreck.


 • Relaterade artiklar


  hur man kör en Mini Cooper för bästa körsträcka
  båtägare säkerhetstips
  olyckor orsakade av att prata om mobiltelefoner
  hur till vända på en Ford Fusion dimljus
  hur man ger rätt råd trafikolycka till familj och vänner
  Ska jag flytta min bil efter en trafikolycka?
  bilkörning grunderna
  manuell växellåda växling tips
  förebyggande av olyckor med motorfordon
  hur de kan förmedla en testförare examinator