ford explorer däck problem

ford explorer däck problem

År 2000 gjorde Ford Explorer, en multi-passagerare sports utility vehicle (SUV) och Firestone däckföretaget nationella nyheter efter en serie oförklarliga olyckor motorvägen rollover hävdade hundratals liv. Den biltillverkare pekade finger åt däckleverantör, men Firestone sköt tillbaka och hävdade dålig upphängning av Ford ingenjörer

Ford Explorer

Ford presenterade Explorer år 1991 och marknadsförs den som en säker ersättare till Bronco II, en annan bil benägna att höghastighetståg rollovers. Men enligt uppgift Ford ingenjörer har underlåtit att vidta de ut välta problemet med Utforskaren. Webbplatsen FordExplorerRollover. com rapporterade att SUV "rullat över och döda dess invånare sedan de första månaderna såldes. "

Firestone skjuter tillbaka

Strax efter Ford förändrats däckföretag och problemet inte upphört, verkställande direktör för Firestone sade: "Firestone kommer inte längre att sälja däck till Ford för användning på Explorer. Det är något fel med Ford Explorer. Provnings-och olycksdata vi har gjort visar det sig. "Firestone påstående verkade vara bekräftade av Insurance Institute for Highway Safety (IIHS), när det i en undersökning från 2005 som genomfördes från 1999 och 2002 sa det:" Ford Explorer SportTrac fick värsta rollover bedömning av en SUV testas. "

Andra däck testas

I ett försök att bevisa Explorer var inte begått något fel, som genomfördes Firestone ytterligare tester under 2005 med hjälp av ett flertal märken av däck, inklusive respekterade tillverkare såsom BF Goodrich, Goodyear och Michelin. Resultaten av däckprovningsanläggning av Firestone bevisat att något däck var benägna att plötslig svikt och välta på grund av instabilitet i Explorers saknar fjädring.

Fjädring Problem

Det dröjde inte länge förrän Ralph Nader grupp, den allmänna opinionen, blev inblandade, och Nader framträdde inför kongressen uppmanat dem att påminna om Ford Explorer. Fingret var då som pekade på felaktig konstruktion i Explorer fjädring och en svag tak, och kritiker av Explorer trodde problemet bara skulle bli värre med tiden och slitage.

Ford Reagerar

Efter otaliga välta olyckor som leder till allvarliga skador och dödsfall, beslöt Ford att installera en helt individuell bakhjulsupphängning bar under 2002, i hopp om att förbättra riksväg hantering och övergripande fordon stabilitet. Ford tycktes också vara något rättfärdigas efter National Transportation Highway Safety Administration (NTHSA) rapport citerades i en 2001 av tidningen Forbes som anger, "Den stora majoriteten av krasch olyckor och dödsfall orsakas inte av fordon, men av föraren, av väglag eller en kombination av de två ". Även om Explorer sjönk kraftigt under årsskiftet kontroversen fortsätter Ford att producera Explorer med förbättringar som verkar ha löst välta problemet.


Relaterade artiklar


hur blinkers fungerar
hur man talar din väg ut ur en fortkörning biljett
proffsen på tonåringar med förarutbildning
hur man fickparkera en Ford Focus
hur man tränar för din bakom ratten förarprovet i Oregon
buss säkerhet för barn
instruktioner om manövrera en semi truck & trailer
hur man förebygger motorväg hypnos
spegel blind fläckborttagning
hur man håller ett säkert avstånd vid stopp